Lång väntan utanför Sveavägen 68 över.

 Av det enorma uppbådet av journalister runt S-högkvarteret på Sveavägen 68 skulle man kunna tro att det råder fullt inbördeskrig bakom lykta väggar.

Alla har väntat  på den förväntade nyheten att Håkan Juholt avgår som partiordförande. Nej, jag är inte socialdemokrat men reagerar starkt på att en stor kvällstidning tagit på sig rollen av kungamakare. Så innerligt trött på den fanatiska bevakningen av Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt.

Hur tänker socialdemokrater runt om i landet nu? Ett sargat parti djupt splittrat som inte förmått sluta upp bakom vald ordförande, ett parti på drift och kanske också i fritt fall. Kommer det att överleva inför valet 2014? Med eller utan Håkan Juholt? ?

Medan bevakningen på Sveavägen pågått,  en bevakning som på Twitter döpts till #occupy68an och #drev68 är Reinfeldt på väg att ansluta Sverige till euron bakvägen. Miljöpartiet sträcker ut handen och kan tänka sig en anslutning till pakten om vi inte ansluts till euron. Märkligt uttalande då pakten av många anses vara just spåret in i det samarbete som en folkomröstning gett kalla handen.

Samtidigt som jätteuppbådet av journalister är upptagna av att bevaka Sveavägen 68 så kommer uppgifter om att FRA bryter mot lagstiftningen och sköter inte sitt uppdrag att säkert hantera uppgifter. En nyhet som inte fått något större spaltutrymme.

Äntligen presskonferens.

Håkan Juholt är fortsatt partiordförande i det socialdemokratiska partiet. Karin Jämtin lät meddela att det som sagts ha läckt ut från VU-mötet och publicerats i vissa tidningar inte stämmer.  Kan vi hoppas på att drevet mot Håkan Juholt upphör nu? Hur ska de som gått  i spetsen  mot Håkan Juholt klara det som de förmodligen upplever som ett antiklimax? Tugga på det som  Karin  Jämtin sa   om att diskussionen ska fortsätta och blåsa under splittring med målet  bort med Håkan Juholt och in med S   i spåret mot ett moderaterna light?

En sista fråga. Hur kommer det att gå   för de journalister som vädrat egna ambitioner och kliv i karriären  i sin jakt  på Håkan Juholt?

uppdaterat

och en till : om nu Håkan Juholt avgår vem blir då den nya måltavlan?

Media: ab12 svt1 sr dn12 svd1 ex12 gp1

Andra om: , , ,

Please follow and like us:

  5 comments for “Lång väntan utanför Sveavägen 68 över.

 1. Hans Nilsson
  20 januari, 2012 at 17:05

  Tro för Guds skull inte att Aftonbladet ger upp! De har gett sig sjutton på att han skall bort.

 2. Tom West
  20 januari, 2012 at 17:08

  Drev? Antiklimax? Juholt har ju själv satt sig i den sits där han befinner sig. Och något antiklimax är det ju inte frågan om, den här historien är ju naturligtvis inte över än utan fortsättning lär ju följa, detta redan de närmaste dagarna. För de borgerliga är ju detta en riktigt god nyhet, att Juholt sitter kvar tills vidare. Bättre valarbetare har ju borgarna aldrig kunnat skaka fram själva!

  • Björn Brohmée
   20 januari, 2012 at 18:38

   Det är nog inte Juholt som är valarbetare åt borgarna, det är borgarpressen inkl AB och public service. Som annarkia skriver så har media lämnat sitt samhällsansvar att upplysa oss medborgare så att vi självständigt kan ta ställning.
   Men fortsätt du att se verkligheten genom media utan att tänka själv.

  • Hans Bergqvist
   20 januari, 2012 at 18:48

   Att du inte har sett något drev bär ju syn för sägen,om man så säger.

 3. Joanna
  20 januari, 2012 at 17:53

  Journalister vädrar redan morgonluft och hänvisar till att parti(s)tyrelsen har möte om en vecka (på Twitter)

Comments are closed.