Lång väntan utanför Sveavägen 68 över.

 Av det enorma uppbådet av journalister runt S-högkvarteret på Sveavägen 68 skulle man kunna tro att det råder fullt inbördeskrig bakom lykta väggar.

Alla har väntat  på den förväntade nyheten att Håkan Juholt avgår som partiordförande. Nej, jag är inte socialdemokrat men reagerar starkt på att en stor kvällstidning tagit på sig rollen av kungamakare. Så innerligt trött på den fanatiska bevakningen av Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt.

Hur tänker socialdemokrater runt om i landet nu? Ett sargat parti djupt splittrat som inte förmått sluta upp bakom vald ordförande, ett parti på drift och kanske också i fritt fall. Kommer det att överleva inför valet 2014? Med eller utan Håkan Juholt? ?

Medan bevakningen på Sveavägen pågått,  en bevakning som på Twitter döpts till #occupy68an och #drev68 är Reinfeldt på väg att ansluta Sverige till euron bakvägen. Miljöpartiet sträcker ut handen och kan tänka sig en anslutning till pakten om vi inte ansluts till euron. Märkligt uttalande då pakten av många anses vara just spåret in i det samarbete som en folkomröstning gett kalla handen.

Samtidigt som jätteuppbådet av journalister är upptagna av att bevaka Sveavägen 68 så kommer uppgifter om att FRA bryter mot lagstiftningen och sköter inte sitt uppdrag att säkert hantera uppgifter. En nyhet som inte fått något större spaltutrymme.

Äntligen presskonferens.

Håkan Juholt är fortsatt partiordförande i det socialdemokratiska partiet. Karin Jämtin lät meddela att det som sagts ha läckt ut från VU-mötet och publicerats i vissa tidningar inte stämmer.  Kan vi hoppas på att drevet mot Håkan Juholt upphör nu? Hur ska de som gått  i spetsen  mot Håkan Juholt klara det som de förmodligen upplever som ett antiklimax? Tugga på det som  Karin  Jämtin sa   om att diskussionen ska fortsätta och blåsa under splittring med målet  bort med Håkan Juholt och in med S   i spåret mot ett moderaterna light?

En sista fråga. Hur kommer det att gå   för de journalister som vädrat egna ambitioner och kliv i karriären  i sin jakt  på Håkan Juholt?

uppdaterat

och en till : om nu Håkan Juholt avgår vem blir då den nya måltavlan?

Media: ab12 svt1 sr dn12 svd1 ex12 gp1

Andra om: , , ,

5 comments for “Lång väntan utanför Sveavägen 68 över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.