Inför slutscenen?

Många väntar idag på att ridån ska dras upp för sista akten.

Det skulle vara intressant att veta hur många som idag bänkade sig framför radion kvart i fem för att lyssna på Dagens Eko. Jag gjorde  det och är säkerligen inte ensam.  Vad vi nu bevittnar kan vara frukten av det värsta drevet i modern tid.  Verkställande utskottet sitter i sammanträde och frågan är vad som kommer ut av det.  Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet   kommer att slå pannan blodiga  bildligt talat om det inte går hans väg.

Jan Helin har utsett sig själv som kungamakare och verktyget är Aftonbladet.  Under kvällspressdagen drog Helin upp rullgardinen och sa:

– Att Sveriges statsbärande parti faller ihop och har en partiledare som uppenbarligen inte klarar att dra ett rakt streck, hålla en rak linje, är en mycket bättre historia än att dag ut och dag in försöka beskriva att Alliansen är visionslösa.

Samtidigt uttryckte han frustration över att Håkan Juholt ännu inte har avgått.

– Jag vet inte om vi måste skriva stopp och säga ”okej, nu räcker det”, men vi kan inte sluta rapportera om det här. Det kommer inte att ske, men kan inte någon please hjälpa den här människan, för vi kan inte hålla på och skriva det uppenbara längre.(Second Opinion)

Tydligare än så kan det inte sägas. Alla förstår  att det inte är journalisters sak att avsätta eller tillsätta politiker. Idag pekar Aftonbladet i sin iver att smutskasta Håkan Juholt ut några personer som toppsocialdemokrater som ska ha sagt att nu får det vara nog. Vid närmare betraktande visar det sig att dessa toppsossar är bloggande socialdemokrater som inte har någon framskjuten plats inom( S) vare sig lokalt, regionalt eller  nationellt.

Göran Greider, Dalademokraten skriver:

När Juholt får minsta chans att tala politik, ja då vinner han poäng och jag tror att han då gör Reinfeldt orolig. Samtidigt vet vi att allt det han säger kommer att filtreras genom i förväg extremt negativa medier och mycket litet av det han säger kommer att nå ut till allmänheten. Därför ser det mörkt ut för Juholt: Pressen samt några dussin ledarsidor har lagt snaran om halsen på honom så att det nu bara är för högerfalangen att sparka undan den vingliga stol han står på. Och framför avrättningsplatsen sitter halva befolkningen uppradad för att få sig den underhållningen till livs.

Medierna är idag aktiva aktörer som ofta påverkar den politiska agendan istället för att granska makten. När det gäller Håkans Juholts vara eller inte var som partiledare är det inte Jan Helins sak att avgöra den saken. Frågan ägs av det socialdemokratiska partiet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterat

Enligt TT har ”VU ställt sig bakom Juholts version av hur budgetmotionen hanterades”.

Media: Ex1,2,3,4,5,6,7, AB1,2,3,4,5,6, Svd1, 2, 3,4,5,6,7,8 ,9, DN1, 2,3,4,5,6, GP1,2,3,4,5,6,7, SVT1,2,3,4,5,6, SR1,2,3,4,5,

Bloggat: Jinge, Krassman, Martin Moberg, A Högberg, Röda Malmö, Mikael Andersson, Kent Persson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

  3 comments for “Inför slutscenen?

Comments are closed.