Operation mörkläggning.

Det finns ingen hejd på propagandaministeriets påhittighet. Nu läggs locket på hela Saudiaffären.

Det räckte inte med ett bondeoffer. Som bekant fick Tolgfors lämna sin post som försvarsminister igår. Nu lämnas hela utredningen och granskningen av Saudiaffären över till Säpo.

Brottsutredningen kring Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och omständigheterna kring det så kallade bulvanföretaget SSTI ska skötas av Säkerhetspolisen, meddelar Åklagarmyndigheten.

Att Säpo kopplas in beror enligt myndigheten på att FOI utredningen kan röra rikets säkerhet… (DN)

Se där! Nu slipper Reinfeldts regering offentlighetens ljus när det gäller oegentligheter i vapenaffären med Saudiarabien.  Först ger man sig i lag med en av Mellanösterns värsta diktaturer. Förser dem med vapen och möjlighet att utveckla egna vapen att användas för att stoppa den arabiska våren och efterlängtade demokratiseringsprocesser i hårt styrda länder. Sedan gör man gemensam sak med vad som är brukligt i diktaturer. Tystar och mörklägger.

Fy fasen vilken osmaklig affär det här har utvecklats till. Frågorna finns kvar och regeringrn har ansvar för de beslut som fattats. Glöm inte det!

Media: dn1234 svd1234 ab12 svt sr1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Please follow and like us:

  6 comments for “Operation mörkläggning.

 1. Arne Anka
  30 mars, 2012 at 21:05

  Korrekt analys! Det är riktigt allvarligt. Hoppas att media från alla politiska läger inser detta….

 2. Stars and stripes
  30 mars, 2012 at 22:42

  Du glömmer kanske att sossarna och vänstern drog igång det hela. Vore skönt om de också tog ansvar för det hela. Men som vanligt inom pampvänstern får snedsteg inga konsekvenser. Sedan sitter de och pratar om rättvisa.

  • 31 mars, 2012 at 15:52

   Nu far Du med osanning. Socialdemokraterna slöt ett avtal om Memorandum of Understanding (MoU) med Saudiarabien 2005 som aldrig förankrades av riksdagen och redan då möttes av kritik.Vänster, vänsterpartiet har aldrig godkänt något sådant avtal. Vapenfabriken är helt och hållet alliansens ansvar. Regeringen ansvarar för beslut som fattas av enskild minister i det här fallet Sten Tolgfors och/alt en statlig myndighet som FOI.

 3. Purrfect
  30 mars, 2012 at 23:16

  Det är inte acceptabelt att denna utredning hemligstämplas och mörkas.

Comments are closed.