Klimatmanifestation i Göteborg, bilder.

Det är ett  ödesmättat  klimatmöte som inleds i morgon måndag  i Paris.

ytan Målet för mötet är att komma överens om ett globalt avtal för att på sikt begränsa temperaturökningarna till två grader.

Det är ett möte som kommer ha en avgörande betydelse då förändringarna redan påverkat  hela planeten.Om utsläppen av växthusgaser fortsätter att öka i samma takt som idag kan resultatet bli en temperaturökning på fyra-fem grader fram till år 2100.

Nu är det hög tid att vi drar i bromsen. Några enkla lösningar existerar inte längre.

Naomi Klein uttrycker det så bra:

– Det räcker inte med att byta lampor. Som enskilda individer kan vi minska vårt avtryck genom att sluta äta kött, cykla till jobbet och välja bort flygresor. Men det räcker inte för att rädda världen. Det krävs lagar, regler och politiska beslut. Och för att åstadkomma det krävs att folk engagerar sig politiskt.(AB)

 

Dagens klimataktion som gick av stapel världen över var en uppmaning till Parismötet att inte missa chansen att komma överens och stoppa klimathotet. I Göteborg hörsammade många kallelsen att delta i dagens klimataktion. Runt 4000 marscherade för klimatet från Gustav Adolfs torg uppför Avenyn mot Götaplatsen.

klimatmanifestation_gbg 022

actoncl

plakat

 

klimatmanifestation_gbg 027

klimatmanifestation_gbg 025

Foto: Annarkia
Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments