Ett vänsterparti till salu.

Idag gick luften ur Vänsterpartiet.

 (V) sålde sig billigt när man avstod att rösta rött och istället gav sitt passiva stöd till en statsminister som utfäst sig att regera med en högerpolitisk plattform.

V hade chansen att påverka men sumpade den möjligheten.

Den här punktlistan som nu ska genomföras skulle inte blivit av utan V:s medgivande.
[…] Det hela påminner om det grekiska vänsterpartiet Syrizas amatörmässiga förhandlingar med Trojkan. Först en massa snack och sedan när det väl gällde fick de inte igenom ett enda kommatecken, men “motståndet fortsätter i framtiden.” Såklart. Inte.
Läs gärna hela texten av:
(Kajsa Ekis Ekman)

Det inflytande V hade gav man idag bort. Ett marginaliserat vänsterparti  utan inflytande riskerar att bli konsekvensen. Tomma ord är just tomma.

Foto:annarkia (1:a maj 2014 i Göteborg)

Please follow and like us:

  3 comments for “Ett vänsterparti till salu.

 1. Joanna
  19 januari, 2019 at 14:13

  Vinsten är att SD stängs ute.

  • 19 januari, 2019 at 14:20

   Frågan är vad som händer framöver när högerpolitiken ökar klyftor och minskar tryggheten. Risken finns att det gynnar SD.Det är endast reformer som främjar ett jämlikt samhälle ett samhälle för alla som kan ta matchen mot SD.

 2. Olof Larsson
  19 januari, 2019 at 15:27

  “Vinsten är att SD stängs ute”

  Kortsiktig kanske men långsiktigt är risken extremt stor att det vi nu ser enbart kommer att stärka SD. Gårdagens SIFO-undersökning (visst, man skall inte lägga in för mycket i opinionsundersökningar) antyder om vart vinden blåser. Här ges riksdagens tre högerpartier 179 mandat. Uppgörelsen ger högerpartierna ett uppenbart slagläge medan vänsterpartiet, genom sin politiska oförmåga och inkompetens, placerat sig i ett märkligt “limboläge”.

Comments are closed.