Inget att förvånas över.

Nya opinionsmätningar från Synovate och Novus är inget som lockar så många av oss från spisen så här en vecka före julafton. Differensen mellan blocken står sig. Kristdemokraterna fortsätter sin ökenvandring och får en bra bit under 4 procent. Inom det forna rödgröna blocket fortsätter Sveriges näst största parti socialdemokraterna att gå bakåt. Tragiskt då Sverige mår väl av en stark opposition. Men inget att förvånas över då (S) i praktiken står utan partiledare sedan Mona Sahlin aviserat sin reträtt från den posten och en märklig valanalys där Morgan Johansson spänt upp snubbeltråd. Det minsta (S) behöver nu är en FRA-debatt och att förminska en valanalys genom att peka ut några skatter som boven till valförlusten bådar inte gott. Uteblir en förändringsprocessen inom (S) får vi kanske som Kent Persson se – ett paradigmskifte i svensk politik.

Medias avsaknad av analys eller är det medveten snedvridning är rent ut sagt fördummande. Visst ökar miljöpartiet men ligger hästlängder efter de opinionssiffror socialdemokraterna får.

Det skulle vara intressant att veta om händelserna i Stockholm påverkat opinionen.

Hur går det för piratpartiet med tanke på allt som hänt när det gäller integritetsfrågorna på kort tid? Datalagringsdirektivet, utökad signalspaning och  transparensen som WikiLeaks försett oss med hur reagerar folk på det?

Bloggat:Peter Andersson, Martin Moberg, Krassman, Röda Malmö, Kent Persson

Media: AB AB2 DN DN2 SkD Svt

Bloggar om  socialdemokraterna, kristdemokraterna, miljöpartiet, piratpartiet,politik, samhälle, intressant

2 comments for “Inget att förvånas över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.