Troll med paranoia mitt i julstöket.

Julen kommer allt närmare med stormsteg. Mycket att göra inför julbesök och firande har gjort att världen utanför fått vänta idag.

Mitt i julstöket fick jag  en stund över och skummade  igenom tidningarnas webbsidor och några av mina favoritbloggar.

Jinge är med rätta upprörd över Aftonbladets bevakning av bombmannen i Stockholm . Bild och rubriksättningen i AB gör mig mörkrädd. Det ser ut som om hela al-Qaida är på väg till Sverige för att följa i självmordsbombarens spår. Dessutom har bombpopulisterna  lilla julafton. Ronny Åkerberg tycker att uppgifter från Irak ska man ta med en nypa salt och pekar på att det är många som har intresse av att överdriva och hitta på.  Svensson har läst hela Säpos rapport   om extremistisk islamism och menar att den har en synnerligen svag anknytning till verkligheten.

Men vad sjutton håller Expressen på med? Kopierar de SD-kuriren? Har de släppt fram ett riktigt troll som krönikör idag förklädd i människogestalt? Ulf Nilsson slår definitivt alla rekord i sin krönika. Höjden av dumhet och sammelsurium har jag aldrig skådat i svensk press. Muslimer föder fler barn än svenskar varför det muslimska inflytandet skulle öka påstår han. Han skriver på fullt allvar

”Kort sagt: vi befinner oss i krig, Sverige liksom alla andra europeiska länder (och naturligtvis ’den store satan’, USA). Det är ett krig på sparlåga men livsfarligt likafullt.”

Ulf Nilsson har drabbats av akut  paranoia skriver Alliansfritt och visar att Nilsson är ute på mycket svag is och inte håller sig till sanningen:

Expo erbjuder ett exempel – där han lyfter fram födelsestatistiken i vissa kommuner och noterar att det inte är någon väldigt skillnad i nativitet att tala om. Därtill rekommenderas Henrik Ekegren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid universitetet i Göteborg, och hans räknemodell. Han konstaterar ganska krasst att Ulf Nilsson inte har något att oroa sig för.

Andreas Gustavsson på ETC kommenterar också på SVT Debatt. Läs!

Martin Moberg blev på uruselt humör och funderar på att bojkotta Expressen. En bra idé anser jag. Finns ju ingen anledning att stödja en sådan blaska med länkningar och webbträffar.

Några fler som bloggat: , Adventskalendern , Signerat Kjellberg, Sandro Wennberg och Paul Ronge om måste det bli bojkott och upplageras för Expressen

Relaterat i media: AB12345, GP, DN12 Svt, SvD123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Rickard
13 years ago

Läste Uffes krönika. Han har helt rätt. Skrev ett eget inlägg om det.

trackback

[…] Carlgren, Jägarlobbyn, Lobbyorganisationer, Makt, Riksdagen ab123 ex dn12 svd svt1 Läs oxo: annarkia k&å hampus allende tonårsmor erik s ilsemarie kaj röda m zaramis Etiketter:Andreas […]

trackback

[…] svd gp Läsvärt: krassman, kaj, röda m, kulturbloggen, k&å, gester, martin, loke, zaramis, annarkia, hogberg, röde varg Etiketter:Beatrice Ask, Bloggosfären, Censurering, Fredrik Reinfeldt, […]