Snörikt, isigt och kallt.

Snön fortsätter att falla över Jönköping ända fram till julafton. Runt om är det rejält med snö och för några dagar sedan ledde Mullsjö snöligan med högst snödjup.

Nere i city är det som vanlig förenat med en viss fara att gå på trottoarerna. Is under snön är förrädiskt.  Kommunen håller sig inte direkt i framkanten när det gäller att ta bort snön där det finns mycket folk i rörelse. Än värre är det i Göteborg där folk föll som käglor på isiga trottoarer.

Kallaste vintern på mannaminne. Det gäller att klä sig varmt och inte glömma att sätta på broddarna under kängorna.  Vågar jag säga att jag gillar snön trots att den skapat kaos sina håll? Jag gör det, gillar snön. Allt det grådaskiga försvinner och naturen är så otroligt vacker i sin vinterskrud.

Utsikt mot gården

Vätterutsikt

Lästips: Ta med bogserlina och reflexväst, Robert Collin i Aftonbladet.

Media: Svd1, DN1AB12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

Please follow and like us:

  3 comments for “Snörikt, isigt och kallt.

 1. Zac
  17 december, 2010 at 20:08

  vet du hur det är i JKP, om fastighetsägarna själva är skyldiga till att se till att trottoaren skall vara skottad? Det är så i väldigt många andra kommuner vet jag.

  //Zac

  • 17 december, 2010 at 20:28

   Vet inte men mitt i stan borde det ju vara kommunen.På Öster går det hyfsat att ta sig fram men här uppe på Väster är det isigt. Det kan gå illa ikväll när vandringen mellan pubar och krogar sätter fart.

 2. Morgan
  17 december, 2010 at 21:08

  I Jönköpings kommun får gärna fastighetsägaren skotta men är ej skyldig till/har ansvar för detta.Vad som gäller utanför cityområdet är jag osäker på.
  Är förundrad över att vissa fastighetsägare ,trots detta,inte förmår sig att lyfta på häcken och se till att trottoarerna runt sina fastigheter är skottade och sandade.Det skulle bättra på deras image.

Comments are closed.