Snörikt, isigt och kallt.

Snön fortsätter att falla över Jönköping ända fram till julafton. Runt om är det rejält med snö och för några dagar sedan ledde Mullsjö snöligan med högst snödjup.

Nere i city är det som vanlig förenat med en viss fara att gå på trottoarerna. Is under snön är förrädiskt.  Kommunen håller sig inte direkt i framkanten när det gäller att ta bort snön där det finns mycket folk i rörelse. Än värre är det i Göteborg där folk föll som käglor på isiga trottoarer.

Kallaste vintern på mannaminne. Det gäller att klä sig varmt och inte glömma att sätta på broddarna under kängorna.  Vågar jag säga att jag gillar snön trots att den skapat kaos sina håll? Jag gör det, gillar snön. Allt det grådaskiga försvinner och naturen är så otroligt vacker i sin vinterskrud.

Utsikt mot gården

Vätterutsikt

Lästips: Ta med bogserlina och reflexväst, Robert Collin i Aftonbladet.

Media: Svd1, DN1AB12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
13 years ago

vet du hur det är i JKP, om fastighetsägarna själva är skyldiga till att se till att trottoaren skall vara skottad? Det är så i väldigt många andra kommuner vet jag.

//Zac

Morgan
Morgan
13 years ago

I Jönköpings kommun får gärna fastighetsägaren skotta men är ej skyldig till/har ansvar för detta.Vad som gäller utanför cityområdet är jag osäker på.
Är förundrad över att vissa fastighetsägare ,trots detta,inte förmår sig att lyfta på häcken och se till att trottoarerna runt sina fastigheter är skottade och sandade.Det skulle bättra på deras image.