Ropet om ryssen som kom skallade falskt.

Vad ska man säga om förståsigpåarnas och medias gälla rop om hybridkrig och Ryssland som aktör när Sveriges sårbarhet kom i dagen? 

Vad var det jag sa bör man ju inte säga men jag gör det ändå. Vad var det jag sa!? Varför i herrans namn skulle Putin beordra fällda master, kaos i biljettsystem och flygtrafiken? Nu. När omröstningen i Riksdagen om Värdlandsavtalet rycker allt närmare?

Nog har Ryssland annat att tänka på hörde jag tvärs över frukostbordet för någon dag sedan.

Wilhelm Agrell professor i freds- och konfliktforskning tidigare en trovärdig källa har på äldre dagar uppenbarligen fått grumlat omdöme och det samtidigt som Hans Brun, terrorismforskare ser rysspöken mitt på ljusa dagen. Bägge mumlade om ryssen som vill oss illa och som klättrade i master och hackade datasystem i Sverige. Media hakade på och spred ryktet om ondsinta ryssar.

[…]

Stoppet i SJ:s boknings- och biljettsystem berodde på tekniska störningar hos företagets leverantör av it-tjänster.
Servicearbeten hos Telia förklarar radarhaveriet på Luftfartsverket som gjorde att totalt 122 flygavgångar ställdes in. Ett annat underhållsfel stoppade stoppade SOS alarm 15 minuter i onsdags.
Det misstänkta sabotaget av en radiomast på ett vattentorn utanför Falköping var inte heller ett angrepp. Masten var helt enkelt dåligt underhållen och ramlade ihop.

[…]  (AB)

Nu kan de stå med lång näsa när det visat sig att det mesta har naturliga förklaringar. Frågan är om någom kommer att lyssna när media nästa gång ropar om ryssen.

82/100 #blogg100

Andra om , , , , , , ,

1 comment for “Ropet om ryssen som kom skallade falskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.