En nyliberal jänta.

Politiskt underbarn och en hejare till skatteplanerare. Det är vad som sägs om centerpartiets tilltänkta partiledare.

Annie Lööf är ung, mycket ung, inte än fyllda trettio år och hänvisar ofta till verkligheten när hon talar politik.Vilken verklighet kan man ju undra? Om hon med verkligheten menar högre utbildning och några år inom politiken hänger jag med. Men vad är det för sorts verklighet att hänvisa till?

Kommer hon att göra en Reinfeldtare frågar sig pressen? Om man med det menar att tala med kluven tunga kom svaret i gårdagens Aktuellt. Där sa hon bl a att hon gillade både kärnkraft och kärnkraftsmotståndare.

En nyliberal jänta som har  Margaret Thatcher som förebild ska vända en skuta som håller på att sjunka. En blivande partiledare för centerpartiet som nyttjar systemets kryphål och lever gott på skattebetalarnas bekostnad .

Annie Lööf, 28, har sedan flera år en attraktiv bostadsrätt i Stockholm.
Men hon är folkbokförd i en hyresrätt i Värnamo där hennes man tidigare har bott.
På så sätt har hon på mindre än tre år kunnat kvittera ut över 130 000 kronor skattefritt i kostnadsersättningar från riksdagen. (AB)

Det ska bli spännande och se vad centerpartiets kärnväljare säger om att Stureplanscentern cementeras med valet av Annie Lööf som partiledare. Det blir kanske så som Helle Klein twittrade om i går kväll

-bönder söker nytt parti i svensk politik?

Jag gör som PJ Anders Linder på ledarsidan i Svenska Dagbladet önskar Annie Lööf  all välgång . Det lär hon behöva.  Framtiden lär visa om hon lyckas  med att rädda kvar centerpartiet i riksdagen  vid valet 2014.

Under strecket ———————————————–

Lite kuriosa eller snarare politisk hårvara .  Så här beskrevs valet av Håkan Juholt som partiledare för socialdemokraterna i Svenska Dagbladet .

Bloggat: Jinge, Krassman, S Lando, M Moberg, Ilsemari

Media: AB12, Ex123 DN 123Svd1, SV 12, Dagens Arena, LO-tidningen,

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Arkitektur, Jinge, Annarkia, Yimby, Urbano. Dela detta:Like this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget […]