Har S förlorat kompassen?

Vad är det vi ska vara rädda för?

Stumma av skräck” är Aftonbladets rubrik på nyheten om att socialdemokraterna hamnar under 255 i en opinionsmätning gjord av United Minds.   Jag antar att tidningen riktar sig till medlemmar i och sympatisörer till  det socialdemokratiska partiet.   Aftonbladets rubriksättning förstärker intrycket av att tidningen helst ser att Juholt lämnar posten som socialdemokraternas partiledare.

Det vore mer passande att rikta rubriken till alla oss  som  oroar oss för den väg alliansen fört in Sverige på. Ett kallt samhälle där människor slängs på sophögen.  Ett samhälle där sjuka  tvingas till välgörenhetsorganisationer för att klara livets nödtorft. Ett samhälle där riskkapitalister tillåts sätta vinsten i fokus framför vårdkvalitén. Dokument inifrån:s reportage om äldrevårdens utarmning i händerna riskkapitalister skrämmer. Där vinsten är allena saliggörande  har de äldre blivit förbrukningsvaror.  Vilket sjukt system.

Ett Sverige där arbetslösheten tillåtits stiga .Det kallas dessutom för normalt av regeringen Reinfeldt.

År 2006 beskrevs siffror på omkring 6 procent som massarbetslöshet i Sverige. Nu beskrivs en arbetslöshet som är högre än så som en framgång.(Ylva Johansson, Olle Ludvigsson SVT)

Juholt chanslös mot Reinfeldt är dagens rubrik i många tidningar. Ytligheten förborgerligad i ett nötskal. Det är den politik partierna står för som ska ställas mot varandra.   Det är de politiska alternativen som borde jämföras.  Det förutsätter att det finns två alternativ att jämföra.

– Det finns vid sidan av oron för hur Juholt kommer ut i opinionen också en irritation över att partiledningen som helhet inte lyckas formulera en politik som synliggör distinkta sakpolitiska skillnader mellan Socialdemokraterna och regeringen. Juholts kris är ur det perspektivet bara ett ytfenomen, ett uttryck för en mer djupliggande kris inom hela partiet, säger Bjereld. (DN)

Lena Mellin  pekar på socialdemokraternas identitetsproblem allt sedan valet 2010

Normalt sett borde alliansen vara Juholts största fiende. Just nu är det inte så.
För närvarande är Socialdemokraternas största problem Vänsterpartiet i ny skrud under Jonas Sjöstedt. Han tillhör partiets högerfalang och är allmänt respekterad bland socialdemokrater. Han har en målmedveten retorik som tilltalar många inom S.( AB)

Vad Sverige behöver är en stark och livaktig opposition som kan stå emot och visa på ett alternativ till alliansens människofientliga politik.

Bloggat: Peter Andersson, Krassman, Mary XJ, HBT-sossen

Media: DN,2SvD, SVT,2 Exp,2,SR, Ab1

Andra om: , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Det verkar ju vara så att det är Aftonbladet som har ”problem” och är det egentliga ”problemet” i hela den här Nedsmutsnings Kampanjen, med sina sk Skribenter och Journalister!
Aftonbladet behöver knappast ”bevisa” mer tydligt, vilken Borgar Blaska den har blivit!

Peter
12 years ago

Tyvärr är vi svenskar så auktoritetstrogna att den som uppvisar störst pondus vinner. Dvs. Reinfeldt är en mer trovärdig ledare – inte för sin politiks skull utan för sitt sätt att vara. Det är inte min åsikt utan vad jag tror att folk tänker.
Juholt är fortfarande lite av en småstadsjournalist som har en jävla retorik men som tyvärr stannar vid pratet. Reinfeldt är hård i nyporna men folk vet vad de får (tror de)

Sossarna har tagit makten för given och det är dags att vakna upp. Man har inte brytt sig om att framodla nya kandidater. S har blivit ointelligenta tack vare det. Kanske pga. Göran Persons egenmäktighet som kväste alla andra i partiet. Hans uttalanden skiljer sig inte heller nämnvärt från moderaterna vilket säkert gör att folk undrar vad det är för skillnad mellan partierna.