I dag Grekland i morgon…

Italien?

Papandreou spelade ett högt spel då han tog beslutet om att låta folket folkomrösta och därmed förbinda sig att snällt godta de nedskärningar i välfärden som krispaketet ställt som ultimatum. Ett krispaket som ska hålla Grekland flytande tills nästa kraschlandning.

Första ronden vann Papandreou stort. Folkomröstningen ställdes in och oppositionen får nu dela ansvaret med honom när det gäller att låta folket betala notan.

Om Europa räds Greklands krisande ekonomi vad ska då inte hända om och när Italien går i baklås. Vad kommer italienarna att göra då besparingskraven haglar och de inser att de ska vara med om att betala finansmarknadens och de rikas spekulationer?

Ett system som innebär att rika berikar sig medelst spekulation och sedan låter folket betala när lyckan vänder och förlusterna radas upp på bordet går till slut mot sin egen kollaps.

Tidigare inlägg: Papandreou spelade högt …

Foto: Vespex foto
MediaSvD2345,  DN234, AB23, GP23, HD, Exp 2, Svt & Svensson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sara S
Sara S
12 years ago

Jag känner med det grekiska folket som nu inte blott har sin inhemska elit utan hela den samlade, institutionaliserade fascismen i Europa att tampas med; ”påven, Metternich och Guizot”.

Om grekernas motstånd knäcks och det chockdoktrinära påförandet av rejäla sparpaket lyckas, då står fler folk på tur att underkuvas, småningom också vi i Sverige.

Europas kapitalister vill ha en svagare inhemsk arbetarklass för att kunna pressa ut större mervärde och tillägna sig ett mäktigare finanskapital så att de kan på allvar kan ta upp kampen om världsmarknaden med USA, Kina och Japan. Att breda vägen för detta är den korporativa EU-statens viktigaste uppgift.

Det grekiska folkets kamp är det fria Europas hopp. Den hegemoniska diskursen förnekar förstås klassmotsättningarna och ställer istället ”de som sköter sig” mot ”de som inte sköter sig”, det gäller såväl synen på det grekiska folket som synen på arbetslösa och andra förtryckta här i Sverige. Dessa ideologiska dimridåer måste skingras för att den nödvändiga solidariteten ska bli möjlig.

Greklands sak är vår!

Jo'El
Jo'El
12 years ago

Den europeiska stora folkrevolten rycker allt närmre.. 😉

Megaman
Megaman
12 years ago

Applåder!

trackback

[…] Annarkia Idag Grekland i morgon Italien? LD_AddCustomAttr("AdOpt", "1"); LD_AddCustomAttr("Origin", "other"); LD_AddCustomAttr("theme_bg", "1B1B1B"); LD_AddCustomAttr("theme_border", "0A0A0A"); LD_AddCustomAttr("theme_text", "DDDDDD"); LD_AddCustomAttr("theme_link", "6DCFF6"); LD_AddCustomAttr("theme_url", "C1E5F3"); LD_AddCustomAttr("LangId", "1"); LD_AddCustomAttr("Autotag", "technology"); LD_AddCustomAttr("Autotag", "sports"); LD_AddCustomAttr("Autotag", "entertainment"); LD_AddCustomAttr("Tag", "documentary"); LD_AddCustomAttr("Tag", "15-october-2011"); LD_AddCustomAttr("Tag", "indignados"); LD_AddCustomAttr("Tag", "rom"); LD_AddCustomAttr("Tag", "roma"); LD_AddCustomAttr("Tag", "rome"); LD_AddCustomAttr("Tag", "rome-riots-2011"); LD_AddCustomAttr("Tag", "san-giovanni"); LD_AddCustomAttr("Tag", "wall-street"); LD_AddSlot("wpcom_below_post"); LD_GetBids(); Share this:StumbleUponDiggRedditLike this:LikeBe the first to like this post. « Claimed he lived in the Rome to hunt pizza animals Vespa-Service Storebackegatan » […]