Gruppen Anonymous har lyckats ..

…få den uppmärksamhet de så gärna vill ha. Stora rubriker i varje tidning om att hackergruppen ska slå till mot Riksbanken ikväll.

Försvaret mfl myndigheter i går, Socialstyrelsen och Domstolsverket idag. Överlastningsattacker som inte ställde till någon större skada. Detta för att polisen gjort en razzia mot  mot webhotellet PRQ som har kopplingar till The Pirate Bay och WikiLeak.

Nästa mål är enligt media Riksbanken

Efter flera attacker mot svenska myndigheter riktar nu hackergruppen Anonymous in sig på sitt största mål hittills: Riksbanken.

”Ikväll klockan 21 GMT (läs: 23.00 svensk tid, reds. anm) slår vi vi till mot deras plånböcker” skriver nätverket på ett internetforum.

– Den IT-ansvarige har nog all anledning att se över om hans system är motståndskraftigt, säger Anders Ahlqvist på Rikspolisen.(AB)

En DDos-attack är inte farlig men ställer till störningar i trafiken till den sajt som utsätts .  När det gäller Riksbanken är syftet att hindra bankens datorer från att kommunicera.  Nu bör Riksbanken ha tillräckligt skydd och säkerhet för att bemästra en  ett sådant angrepp.  Stänger Riksbanken ner de system som kommunicerar externt står hackergruppen där med lång näsa.

Den här typen av verksamhet kan upplevas som slyngelaktig och kan om det vill sig illa ställa till besvär och i värsta fall bli samhällsfarlig och påverka  människors väl och ve.

Media: AB1,DN1234, GP, idg1, SvD123, SR1


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 comments for “Gruppen Anonymous har lyckats ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.