Gruppen Anonymous har lyckats ..

…få den uppmärksamhet de så gärna vill ha. Stora rubriker i varje tidning om att hackergruppen ska slå till mot Riksbanken ikväll.

Försvaret mfl myndigheter i går, Socialstyrelsen och Domstolsverket idag. Överlastningsattacker som inte ställde till någon större skada. Detta för att polisen gjort en razzia mot  mot webhotellet PRQ som har kopplingar till The Pirate Bay och WikiLeak.

Nästa mål är enligt media Riksbanken

Efter flera attacker mot svenska myndigheter riktar nu hackergruppen Anonymous in sig på sitt största mål hittills: Riksbanken.

”Ikväll klockan 21 GMT (läs: 23.00 svensk tid, reds. anm) slår vi vi till mot deras plånböcker” skriver nätverket på ett internetforum.

– Den IT-ansvarige har nog all anledning att se över om hans system är motståndskraftigt, säger Anders Ahlqvist på Rikspolisen.(AB)

En DDos-attack är inte farlig men ställer till störningar i trafiken till den sajt som utsätts .  När det gäller Riksbanken är syftet att hindra bankens datorer från att kommunicera.  Nu bör Riksbanken ha tillräckligt skydd och säkerhet för att bemästra en  ett sådant angrepp.  Stänger Riksbanken ner de system som kommunicerar externt står hackergruppen där med lång näsa.

Den här typen av verksamhet kan upplevas som slyngelaktig och kan om det vill sig illa ställa till besvär och i värsta fall bli samhällsfarlig och påverka  människors väl och ve.

Media: AB1,DN1234, GP, idg1, SvD123, SR1


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:

  6 comments for “Gruppen Anonymous har lyckats ..

 1. 3 oktober, 2012 at 22:04

  vad nu då!
  vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
  lägg ner!

  • Anonymous
   3 oktober, 2012 at 22:46

   Det verkar jobbigt just nu för svenska samhället.
   men dom skall låta bli våra torrents…….

   • 3 oktober, 2012 at 23:21

    Att försöka få som man vill genom att hota är inte rätt väg.
    Vill Du vara anonym borde du dölja din IP-adress

 2. Kalle
  4 oktober, 2012 at 11:57

  Tja… jag stöttar Anonymous totalt!
  Dom har helt rätt i att Svergies regering gör fel sak, de bevakar inte medborgarnas rättigheter – enbart kapitalets “rättigheter”. Varför har vi en folkvald riksdag, när den enbart företräder kapitalets “behov”

  • 4 oktober, 2012 at 21:21

   Destruktiva åtgärder, som en DDos-attack de facto är, är ingen framkomlig väg om man vill förändring och/eller skapa opinion.

Comments are closed.