Almedalsveckan ett vuxenkollo?

Nu är Almedalsveckan i gång. Ett vuxenkollo för initierade politiker, journalister och PR-människor, ett tillfälle för nätverkande och lobbying eller bara ett enda stort jippo?

Martin Moberg berättar om sin syn på Almedalen och är tveksam till hur veckan har utvecklats. Han citerar Robert Sundberg i Sydöstran som skriver en blänkare med titeln ” Eliten i Almedalen”:

Nuförtiden är Visby fullt av inte bara politiker utan främst personer från organisationer som vill påverka politiker. Å ena sidan är det bra att det finns årliga sammankomster av detta slag för politisk diskussion. Å andra sidan är det risk att det främst är personer från välbeställda organisationer, pr-byråer och företag som möts. De blir till en elit inom området i skärningspunkten mellan pr, kommunikation, politik, medier. De politiker som går på Visbys gator tror de möter vanligt folk. Men de möter i huvudsak välbeställda kollegor i kommunikationsbranschen.

Ett måste att vara på plats för politiker, intresseorganisationer , pr-byråer och liknande skriver Dagens Nyheter som också tittat närmare på vad kalaset kostar:

När Almedalsveckan drar i gång i dag är det inte bara politiker och företag som tävlar om att synas. Allt fler statliga myndigheter vill ta plats. Svenska myndigheter gör av med över fem miljoner i Almedalen, visar DN:s granskning. Men frågan är om det är värt pengarna.

Frågan är om den summan inte är en grov underskattning skriver Jan Inge Flücht och pekar på alla som anser sig behöva vara på plats  och vars vistelse betalas med skattemedel för att inte tala om alla företag som också passar på att visa upp sig.

Någon beskrev Almedalsveckan som en festival för vuxna politikernördar, opinionsbildare och lobbyister och jämförde med en musikfestival för ungdomar.

Faktum är att mängder av intressanta seminarier finns att tillgå och veckan ger partiledarna tillfälle att få extra uppmärksamhet för sina utspel.Alla medier av rang är på plats.  Tror inte heller man ska underskatta möjligheten att nätverka. Att deltagarna samtidigt har kul och ser veckan som en del i sin semester vad gör väl det.

Media:Ex DN Svd AB SR Svt Sec op
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments