Godmorgon världen om Goldstones avbön.

I veckan tog folkrättjuristen Richard Goldstone avstånd på flera viktiga punkter från sin egen då mycket kontroversiella rapport om Gazakriget 2008. Vi reder ut turerna kring rapporten som visar sig ha en svensk koppling.(P1)

Godmorgon Världen reder nu ut turerna runt rapporten.

Goldstone hänvisar till Davids-Aspengrensrapporten för att ta tillbaks sina slutsatser om att Israel avsikt att döda civila var en medveten handling.  Enligt Lennart Aspengren, fd FN-doma refererar Goldstone  David-Apengrenrapporten felaktigt . Aspengren är förbryllad över Goldstones agerande. Vad Goldstone gör enligt Aspengren är att han citerar  vad personer sagt och som citerats i rapporten. Däremot blundar han för själva rapportens innehåll. Ove Bring folkrättsexpert är förbryllad och  säger

-Om detta hänt i gamla Sovjet eller i Nordkorea så hade jag trott att den personen blivit hjärntvättad men det kan jag ju inte tro i det här fallet.

Lyssna själv på programmet HÄR.

Nog förbryllar Goldstones avbön.

1400 dödades av de israeliska bomberna varav många kvinnor och barn, sjukhus och skolor var måltavlor. Förbjudna fosforbomber skadade civila palestinier.

Eter det att Goldstonesrapporten släppts fick Goldstone inreseförbud i Israel . Nu är det fritt fram för honom att in. Israel kräver att Goldstonesrapporten rivs något som inte är möjligt. Rapporten är inlämnad och granskad. Den ligger kvar. Man behöver inte vara konspirationsteoretiker för att fundera över vad det är som fått Goldstone att göra avbön.

I skuggan av vad som händer i Libyen har relationen mellan Hamas och Israel skärpts och blivit allt frostigare. Civila palestinier kommer i kläm. Hitintills har 20 palestinier dödats av isaeliska bombräder över Gaza. Nu kräver arabförbundet att en flygförbudszon upprättas över Gaza.

Bloggat: Jinge

Media: AB Ex Dagen DN 2 Svd23

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lama, Buddhism, Tibet, Stenålder, Religion, Politik, Historia, Sekter ex ab1 dn svd sr Läs gärna annarkia 1 2 emil ilsemarie krulli massaker röda-b k&å zaramis 1 Etiketter:Buddhism, Dalai Lama, […]