Fredrik Reinfeldt saknar verklighetsförankring!


 Människors lika värde förutsätter att alla behandlas lika. Arbetsmarknaden kan inte var något undantag!

I Sverige av idag kan arbetsgivare anställa och kringå kollektivavtal. Kommuner ägnar sig  åt lönedumpningar inom bl a Bygg med underleverantörerernas underleverantörer som utnyttjar EU-medborgare från fattigare länder. Det är ett av många exempel.

Detta vill Stefan Lövfen(S) och Karl-Petter Thorwaldsson (LO) ändra på. (( Om Socialdemokraterna vinner valet 2014 kommer Lex Laval att rivas upp omgående. Det lovade partiledaren Stefan Löfven på en pressträff om justare villkor på svensk arbetsmarknad tillsammans med LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

– Vi har nu en regering som successivt sviker de som arbetar i Sverige, som successivt monterar ned den svenska modellen, säger Löfven.

I dag gjorde LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven gemensam sak när de höll en pressträff på en byggarbetsplats i Fruängen söder om Stockholm. Där presenterade de en tiopunktslista med ordningsregler de vill se för att få till justare konkurrens på den svenska arbetsmarknaden.
De lovade att riva upp ”Lex Laval” om Socialdemokraterna når makten i valet nästa höst. Lagen kom till efter en dom i EU-domstolen 2010 och innebar att svenska fackföreningar inte längre hade rätt att ta till stridsåtgärder för att kräva svenska kollektivavtal för utländska företag som verkar i Sverige. Nu får de bara kräva det som finns i den ”hårda kärnan” när det gäller villkor.

I riksdagen har oppositionen redan röstat igenom att lagen ska rivas upp i Sverige, men regeringen har inte gått vidare i frågan. (AB) ))

De kräver att  alla som jobbar i Sverige ska ha lön och villkor enligt svenska kollektivavtal. Det  kallar Fredrk Reinfeldt för högerpopulism och ett ”vi och dom” tänkande och hävdar att det skulle spä på främlingsfientligheten.

Vilket säreget sätt att argumentera på!  Det är inte högerpopulism att kräva bra lön för alla. Det finns ingen dold agenda i att försvara kollektivavtal!

Vad Fredrik Reinfeldt gör sig skyldig till är  i grund och botten inget annat än ett försvar av den lönedumpning  och sänkning av reservationslönen han och Borg alltid pläderat för.  Varför Fredrik Reinfeldt ska inte utländska arbetare ha samma villkor som svenska? Hur är det med Vi och dom och vem är det som egentligen tänker så?

Fredrik Reinfeldts uttalande om ”Vi och dom” saknar sans och förnuft. Det är ren och skär propaganda, en projektion som väl få köper i dagsläget.

Media: ETC, AB, DN1,Arbetet, SvD1,2,3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments