Hur är det ställt här hemma?

Putin vann valet i Ryssland som väntat. Alla opinionsundersökningar visade i samma riktning .

Valfusk  säger svensk media och pekar bl a på att Putin har grepp över media. Hur det är med det vet inte jag. Inte att det är så att jag betvivlar att Putin kan ägna sig åt valfusk och att han skott sig rejält på allmänhetens bekostnad. Började bara att fundera på vad som sker här hemma och tänkte att vallokalerna fungerar  här hemma . Röstförfarandet känns säkert men att  det finns en del annat. Vad som var tydligt vid det senaste svenska valet var att borgerlig media strök Reinfeldt medhårs. Efter varje debatt utsågs han som vinnare trots ibland medioker insats.

Väl känt är att Putins regim kännetecknas av korruption där Putin och hans närmaste krets berikat sig på statlig egendom. Kanske vi borde ta oss en funderare på vad som sker i vårt eget land.. Avknoppningar,  privatisering och avreglering kallas det för när statlig egendom säljs till underpris.  Det handlar om skolor, sjukhus, vårdcentraler, v  elbolag och äldreboenden. Filippa Reinfeldt (M) sålde  en vårdcentral för ca 695 000 trots att  marknadsvärdet var  var 20 000 000. Är det inte sådant som kallas för korruption? Någonstans, minns inte var, läste jag att den moderatledda regeringen  säljer till kompisarna i Rotary som sedan gör sig en rejäl hacka. Vad ska man i så fall kalla det hanterandet?

Vad ska man kalla det när socialförsäkringarna går med miljardvinster samtidigt som de sämst ställda ställs på bar backe genom försämrade sjukförsäkringsregler och urholkad a-kassa? När ska media granska maktens förehavande i vårt eget land?

Lästips: Ilsemari om sjukförsäkringsregler som inte är tuffa nog,  Jinge om Putin som ”vann” som väntat,  Pepprat RödGrönt om välfärdens gamar

Media: SvD, 1, 2, 3, 4, 5AB, 1, 2, DN, 1, 2, 3, 4, SVT, 1, 2, SR, 1, 2GP, & Jinge
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] mätning, Peter Högberg om jobben och en alliansskuta som har en icke behörig kapten på bryggan, Annarkia om hur är det ställt här hemma?, Unionen Opinion om hur Norwegians informationschef får 60 […]

Per-Anders
12 years ago

Visst, den Alliansregeringens privatiseringar och de borgerliga mediernas propagandaapparat kan vi klara oss utan. Och förhoppningsvis kommer en Socialdemokratisk regering att styra upp den politiska agendan efter valet 2014. Men faktum kvarstår att den demokratiska situationen i Ryssland har en hel del i övrigt att önska. Mordet på Anna Politkovskaya och myndigheternas hantering av Kursk-katastrofen är några obehagliga exempel på dagens politiska verklighet i Ryssland.