Julian Assange och Annie Lööf i hetluften.

Fredag och snart helg. Växlande molnighet och runt 20 lovar SMHI för norra Bohuslän. Ännu en sommardag att slå vakt om. Det fick bli en snabbgenomgång av dagens nyheter på webben.

Fortfarande toppar Assange alla medier.

Misstankarna om våldtäkt som riktats mot honom har blivit en världsnyhet och inte bara det . Hela affären har utvecklats till världspolitik där Storbritannien har gett sig sjutton på att Assange ska föras till Sverige för intervju av åklagare i en förundersökning. Åklagaren tänker inte ta sig till London för den sakens skull. Något skäl till varför har inte uppgivits.

Om de finns någon substans i Assanges oro för att utlämnas till USA från Sverige finns det  delade meningar. Min fråga är om inte Storbritannien utlämnade honom varför skulle då Sverige göra det? Om nu USA är ute efter Assange lär han inte gå säker var han än befinner sig. Politisk asyl är ingen räddningsväst i det avseendet. En än mer angelägen fråga är varför all denna uppståndelse om det inte vore för de avslöjande om USA:s smutsiga krigföring i Irak och Afghanistan  som Wikileaks gjort?

Synd på Wikileaks vars verksamhet tycks ha avstannat på grund av det som händer runt Assange.Wikileaks intention  att publicera hemligheter som bör komma till allmänhetens kännedom genom anonyma tips är lovvärt.


Och så Annie Lööf igen .

Hon kan ha brutit mot grundlagen enligt Nils Funcke

Annie Lööf har anmälts till konstitutionsutskottet, och Nils Funcke menar att om det visar sig stämma att hennes stab försökt städa upp i fakturorna efter att de begärts ut är det ett klart brott mot grundlagen.(SvD)

I bloggosfären finns två läger. Det ena som jag tillhör är kritiska till Annie Lööfs hantering av skattemedel och bristande transparens och öppenhet. Det andra  slätar över och vill mena att kritiken mot Annie Lööf bottnar i att hon är kvinna , ung och dessutom har fräknar. Hur som sjunker förtroendet för centerpartiets ledare.

För att inte sidsteppas i alliansen vänder nu Annie Lööf på klacken och stryker regeringen medhårs. Nog är det så att Annie Lööfs affärer smittar ner regeringen och tar ifrån Fredrik Reinfeldt första platsen när det gäller förtroende för våra partiledare. Nu sitter Löfven med den kronan på huvudet. Om nu Annie Lööf börjar bli ett sänke för alliansen hur blir det då med centerpartiets kräftgång?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Att inte Åklagaren helt enkelt åker till London och intervjuar Assange borde ju vara en självklarhet,detta hade löst en massa onödiga problem för alla parter ?
Mycket märkligt..!

kalebass
11 years ago

Jag måste ha missat något i den här cirkusen med Assange. Sedan NÄR skulle sverige bry sig om våldtäkter ? Fråga alla de kvinnor som själva blivit misstänkta, anklagade för att varit för fulla för att säga nej, utmanande klädda, vistats på fel platser, osv. osv. Svenskt rättssystem… finns det?
Varför inte tala klarspråk. Naturligtvis handlar det om Wikileaks…

Martin
Martin
11 years ago
Reply to  kalebass

Nja, alltså i Sverige tar vi det här med våldtäkt på allvar, vi tror på kvinnornas berättelser… När det gäller en förövare av utomnordisk härkomst…

Martin
Martin
11 years ago

Att Assange skulle kunna befinnas skyldig för våldtäkt samtidigt som de två ’stureplansprofilerna’ som beviserligen har utnyttjat en ung kvinna med grova våldsinslag går fria är befängt. Jag kan inte se någon möjlighet till hur Assange skulle kunna befinnas skyldig till ett brott när det i praktiken är Borgströms ord mot hans som gäller. Kvinnorna som ska ha våldtagits ville ju dra tillbaka anklagelserna men kördes över av Borgström som ser sin chans till tid i rampljuset.

Det är mycket möjligt att Assange har begått tveksamheter i fallet, kanske han t o m har utnyttjat en kvinna när hon sov men hur detta ska kunna bevisas bortom allt rimligt tvivel ställer jag mig frågande till.

För mig verkar detta handla om:

En karriärkåt åklagare (Marianne Ny)

En advokat som borde fråntagits sin licens efter hans klandervärda betéende i ’försvaret’ av Sture Bergwall (Claes Borgström)

Två kvinnor som båda idoliserat Assange och sett honom som en gud för att sedan upptäcka att han är som de flesta andra män i hans ställning och dessutom verkar vara något av ett praktarsel. De har sedan i besvikelse först anmält Assange för att senare inse att det inte håller och då velat dra tillbaka anmälan vilet de nekats.