Julian Assange och Annie Lööf i hetluften.

Fredag och snart helg. Växlande molnighet och runt 20 lovar SMHI för norra Bohuslän. Ännu en sommardag att slå vakt om. Det fick bli en snabbgenomgång av dagens nyheter på webben.

Fortfarande toppar Assange alla medier.

Misstankarna om våldtäkt som riktats mot honom har blivit en världsnyhet och inte bara det . Hela affären har utvecklats till världspolitik där Storbritannien har gett sig sjutton på att Assange ska föras till Sverige för intervju av åklagare i en förundersökning. Åklagaren tänker inte ta sig till London för den sakens skull. Något skäl till varför har inte uppgivits.

Om de finns någon substans i Assanges oro för att utlämnas till USA från Sverige finns det  delade meningar. Min fråga är om inte Storbritannien utlämnade honom varför skulle då Sverige göra det? Om nu USA är ute efter Assange lär han inte gå säker var han än befinner sig. Politisk asyl är ingen räddningsväst i det avseendet. En än mer angelägen fråga är varför all denna uppståndelse om det inte vore för de avslöjande om USA:s smutsiga krigföring i Irak och Afghanistan  som Wikileaks gjort?

Synd på Wikileaks vars verksamhet tycks ha avstannat på grund av det som händer runt Assange.Wikileaks intention  att publicera hemligheter som bör komma till allmänhetens kännedom genom anonyma tips är lovvärt.


Och så Annie Lööf igen .

Hon kan ha brutit mot grundlagen enligt Nils Funcke

Annie Lööf har anmälts till konstitutionsutskottet, och Nils Funcke menar att om det visar sig stämma att hennes stab försökt städa upp i fakturorna efter att de begärts ut är det ett klart brott mot grundlagen.(SvD)

I bloggosfären finns två läger. Det ena som jag tillhör är kritiska till Annie Lööfs hantering av skattemedel och bristande transparens och öppenhet. Det andra  slätar över och vill mena att kritiken mot Annie Lööf bottnar i att hon är kvinna , ung och dessutom har fräknar. Hur som sjunker förtroendet för centerpartiets ledare.

För att inte sidsteppas i alliansen vänder nu Annie Lööf på klacken och stryker regeringen medhårs. Nog är det så att Annie Lööfs affärer smittar ner regeringen och tar ifrån Fredrik Reinfeldt första platsen när det gäller förtroende för våra partiledare. Nu sitter Löfven med den kronan på huvudet. Om nu Annie Lööf börjar bli ett sänke för alliansen hur blir det då med centerpartiets kräftgång?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 comments for “Julian Assange och Annie Lööf i hetluften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.