Finn(s) det fallhöjd kvar?

När krubban är tom, bits hästarna är ett gammalt ordspråk som idag kan appliceras på det socialdemokratiska partiet.

När båset töms, när mandaten blivit färre  finns det för många kring köttgrytan. Med två valförluster i baken och sjunkande opinionssiffror har positionering  och rena fraktionsstrider  lamslagit det förnyelsearbete och den nystart av politiken som så högtidligt proklamerats.  Nästan halvvägs in i mandatperioden saknas en stark opposition och alliansen som saknar egen majoritet  har kunnat sitta i orubbat bo.

Vad skulle min farfar som var stenarbetare och aktiv på barrikaderna en gång för länge, länge sedan ha sagt om han kunnat bevittna  det som nu sker med ett parti som tycks vara i fritt fall? Min farfar som var en klok man skulle nog ha höjt rösten och sagt att ett parti som står still och inte ser hur samhället förändras är dömt att gå under  samtidigt som han skulle ha höjt ett varnande finger för att rötterna, ursprunget, kärnan inte får förloras.

I den senaste opinionsundersökningen från Sifo hamnar S på  25,4% .

Visst har mediernas kampanj mot Håkan Juholt spelat roll men kvar står den uppenbara oenighet om vart det tidigare statsbärande partiet ska ta vägen. Vad det socialdemokratiska partiet står för i dag är minsann inte lätt att se. Politiken lyser med sin frånvaro och det enda som syns är en och annan uppgörelse med alliansen. Nu senast  när S gav sitt bifall till att Säpo ska få tillgång till signalspaning via FRA.

Frågan är om det finns fallhöjd kvar och om botten ännu inte är nådd för det socialdemokratiska partiet?


Media: ab , dn ex, gpsvd, svt ,sr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 comments for “Finn(s) det fallhöjd kvar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.