Ett kärnkraftshaveri och ett parti som havererat.

I Fukushima väntar en än större katastrof bakom hörnet om bassängerna med radioaktivt vatten inte kan renas.

Sammanlagt beräknas cirka 110 000 ton radioaktivt vatten finnas lagrat i Fukushima. I går inleddes saneringen av vattnet, men efter en kort stund tvingades arbetet att avbrytas. – Strålningsnivån vid en maskin för att absorbera cesium har stigit snabbare än våra ursprungliga beräkningar, sa Tepcos talesman på en presskonferens. Om strålningsnivån hindrar fortsatt sanering kan det radioaktiva vattnet att nå Stilla havet redan under helgen.” (AB)

I Sverige hyllas den minister som svek en av sitt partis hjärtefrågor och sa ja till kärnkraft. En olycka i ett kärnkraftverk kan få ödesdigra konsekvenser. Är det först då de som bestämmer förstår att kärnkraft är den smutsigaste och farligaste energikällan av dem alla.

Sverige är ett märkligt land eller är det snarare media som ska tillskrivas det epitetet? Maud Olofsson körde sitt parti botten och får en hyllningskör när hon i sista minuten lämnar rodret. Inte kan det vara för sina insatser för centerpartiet hon hyllas utan snarare att hon svek alla ideal för att rädda alliansen.

Fukushima blir sig aldrig mer likt och frågan är om centern blir det.

Bloggat: Svensson, Jinge, M Moberg, Röda Malmö

Media: Ex, DN, Svt, SR, SvD och SvD23456, DN2345, AB23, GP234, Ex2345, Svt2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 comments for “Ett kärnkraftshaveri och ett parti som havererat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.