Utförsäkringslinjen permanentas.

Så har då partierna till höger fått som de vill.  Utförsäkringen av sjuka kommer att bestå. Utförsäkringslinjen permanentas.

Tänk om ändå de som bestämmer fick känna på den oro som en svårt sjuk människa känner inte bara för sin hälsa utan också för sin ekonomi och familj. Den sjukförsäkring som skulle ge trygghet när hälsan sviktar har bytts ut och skapar nu istället otrygghet. Detta för att finansiera de jobbskatteavdrag som ska lösa Sveriges alla problem. I Sverige har sjukdom fått en administrativ och politisk definition istället för en medicinsk. Detta i ett rikt land som Sverige där ekonomin sägs fungera som bäst.

Sebastian funderar på om inte Reinfeldt borde skaffa husvagn och ge sig ut i verklighetens Sverige. Ett alldeles utomordentligt bra förslag som kanske skulle kunna skapa nya spår i den moderata hjärnan. Om nu statsministern besitter den inlevelseförmåga som trots allt behövs när man är åskådare och inte själv är drabbad.

Media: SR1, AB1234, SvD12345Ex12, DN1, LO-tidn,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
13 years ago

Det är ju inte riktigt klokt hur det är. Jag tror att förmögna människor inte kan förstå hur det är för de flesta som inte har så mycket pengar på banken eller andra tillgångar att ta till när man blir utförsäkrad.Skulle Reinfelt få en tumörsjukdom t ex och bli utförsäkrad står han säkert inte på bar backe.

JonasE
JonasE
13 years ago

I och mer att arbetsförmågebegreppet i den gamla arbetsförmågebedömningen(”ett normalt förekommande arbete”) skall införas så säger en prejudicernade dom att: ”Om sjukdomen medför att den försäkrade enbart kan klara ett speciellt arbete som endast förekommer i mycket begränsad utsträckning kan det inte vara rimligt att bedöma hans eller hennes arbetsförmåga i förhållande till detta arbete med mindre än att han eller hon faktiskt erbjuds det arbetet”.
Så tidsgränserna skall gälla, men FK/Alliansen får inte utförsäka utan att det verkligen finns ett jobb att erbjuda, så vad gäller??, lagen eller regelverket??….ett slags moment22 för Alliansen!!.