Ett allt kallare samhälle breder ut sig.

I Reinfeldts Sverige ska den fattige lära sig att veta hut. Det spelar ingen som helst roll om du är gammal, ung eller sjuk.

Under förra året vräktes 632 barn från sina hem i Sverige trots nollvision. En vision som bara finns på papperet kan tänkas.

Ur tidingen Hem&Hyra:
”Sedan 2008 ska Kronofogden registrera varje gång de avhyser någon som har barn. Siffrorna för 2010 visar att man fortfarande är långt ifrån regeringens mål att inga barn ska beröras av vräkning. Antalet barn har i stället ökat med två procent sedan 2009.”

Hur många som kommer att utförsäkras och tvingas begära hjälp på socialkontoret får vi inte längre veta. Det har försäkringskassan  satt stopp för. Men visst finns de.

Fotamputerade diabetiker. Cancersjuka. Schizofrena. Den grupp som är långvarigt beroende av socialbidrag fylls nu på av sjuka som inte längre kan få ersättning från sjukförsäkringen.(LO-tidningen)

I Reinfeldts Sverige ska de arbetslösa hållas på sträckbänken  och beläggas med låg arbetslöshetsersättning och till slut ett slavkontrakt . Att en statlig utredning visar att hög a-kassa minskar arbetslösheten är inte av intresse för den moderata arbetsmarknadsministern.

Martin Moberg om det ofattbara som sker i Sverige idag. Ilsemari, De osynliggjorda

Media: LO-tidningen2, DA, RoD, AB, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Superstaten del 2, HAX – Inte ens EU:s revisorer går att lita på, Jonas Sjöstedt, , Annarkia, anybody’s place, Rasmus Lenefors, Jens Holm, Opinionsbloggen, Martin Mobergs blogg, Röda […]

trackback

[…] Martin Moberg, Högbergs tankar, Socialdemokraterna region skåne, Jämlikhetsanden, Annarkia, Eva Hillén Ahlström – Berättelse om en skogsarbetare, […]