Ny läcka skrämmer.

Några kan få problem med nattsömnen. WikiLeaks senaste läcka kan avslöja svenska skattesmitare.

E24: I går räckte en tidigare medarbetare på schweiziska banken Julius Bär över information om 2 000 kontohavare till Wikileaks. Gemensamt för dessa bankkunder är att de parkerat sina pengar utomlands.

[…] Rudolf Elmer, som jobbade på Caymanöarna i åtta år, säger sig ha tröttnat på att vara en del av lösningen för skattesmitare: ”Jag vet hur systemet fungerar. Det är skadligt och jag vill utbilda samhället”, säger han.

Tänk om nu fler följer Rudolf Elmers exempel och de riktigt stora bankerna börjar läcka kontonummer till innehavare som flyttat undan pengar från skatteverkets skarpa ögon.  Pengar som inte alltid är helt vita dessutom. Vilket ramaskrik det skulle bli. Tacka fasiken för att vissa gör vad de kan för att kasta skit på WikiLeaks.

Bloggat: Jinge

Media: DN, Svd1, Ex
Läs
även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ma
Ma
13 years ago

Jag tror vissa gnuggar händerna av förtjusning och det är våra skattemyndigheter. De kommer ju lusläsa och fullständigt älska Wikileaks om det skulle visa sig att de skulle hitta någon svensk skattesmitare på listan som dessutom har smitit med riktigt mycket skatt…

Erik Gertkvist
Erik Gertkvist
13 years ago

Av någon anledning tror jag inte att statsledare, journalister med flera kommer att fördöma denna publicering som de fördömde Dokuleaks. Först kommer käket, sedan moralen …

Riktigt roligt vore dock om dessa politiker och journalister visade sig ha utländska bankkonton för att komma undan de skatter de offentligt hyllar.