Enkel matematik.

Har vi redan facit som visar vad som komma ska om alliansen får fortsatt mandat?

Vad som göms i snö kommer upp i tö är ett välkänt talesätt. Är det vad Jonna Simma vill lära oss i sin ledarkrönika där hon går till storms mot äldre och skriver

Dagens äldre har festat – och tar nu springnota (AB)

Hon skyller dagens arbetslöshet och bostadsbrist för unga på äldre. Man tar sig för pannan. Vem byggde landet? Och vem rev ner vår välfärd och sparar i ladorna ? Det vet Jonna Simma mycket väl hon göra ungdomsarbetslösheten till en generationskonflikt. Har Jonna Simma inte märkt att pensionärer straffbeskattas, att allt fler äldre har svårt att få det att gå runt och  klyftorna ökar mellan fattig och rik?

Andra som har svårt med den enklare matematiken är  allt fler kommuner eller delstater i USA. Därborta går städer i olika delstater i konkurs   Att Kommunalt anställda får axla bördan när städer i USA inför minimilöner för brandmän, poliser, lärare  och andra kommunalt anställda. När inkomsterna är för låga minskas utgifterna. När  det är förbjudet att höja skatter  måste inkomsterna tas från annat håll. ex i form av ökade avgifter.

Känns situationen igen? När skatterna sänks minskar utrymmet för den gemensamma välfärden. CDe som jobbar med skola vård och omsorg får se sig omsprungna lönemässigt och verksamheter snörps åt. Enkel matematik.

När skatter sänks och  egendom säljs ut minskar intäkter och den gemensamma välfärden tar stryk. Då blir det upp till var och en att fixa sin egen välfärd. Det gäller alla såväl fattig som rik. Med krympt offentlig sektor ökar också arbetslösheten som i sin tur …Ja ni kan själva fortsätta tankebanan. Enkel matematik.

Lösningen säger nyliberalerna är marknaden. När den fallerar är det upp till var och en av oss att klara oss bäst vi kan.

Media: AB, 1, 2, DN, SvD, 1, 2, 3, 4,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] läsvärda bloggar: erik-rune, annarkia, arbetarperspektiv, fredrich, ilsemarie, kaj, k&å, lindelof, lasse, kerstin, rodevarg, nicke, […]

T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Jonna bör ”läsa på” lite innan hon bräker ur sig saker som inte har någon grund, att de gamla skulle på något sätt bära skulden för de ungas ”obekväma tillvaro” är skrattretande..!
Jonna sima bör istället lägga skulden på dessa ”duktiga idioter” som har lagt sin Röst på någon av Allians partierna, och gått på Reinfeldts oc: simpla lögner, och dessutom TVÅ gånger…!