Dubbelt trauma.

Japan skakades i natt av ännu ett jordskalv samtidigt som läget i Fukushima förvärras.

Det ser mer och mer ut som om Japan aldrig har haft kontroll över kärnkraftshaveriet i Fukushima. Antingen har man inte velat se eller inte vågat ge rätt information till en befolkning som chockats så hårt av tsunamin.

Radioaktivt vatten  tycks läcka rakt ut i havet. Strålningen i havet utanför är nu 1 850 gånger högre än normalt. Strålningen i reaktor 2 är 100 000 gånger högre än normalt. Det bekräftas nu att det är frågan om en härdsmälta. Vem kan lita på Tepco när de efter det första larmet om tio miljoner högre dos än vad som vanligen finns i vatten i en reaktor,    säger att de siffrorna inte var tillförlitliga?

Dödssiffran efter Tsunamin närmar sig 30 000. Många har förlorat en anhörig eller nära vän och fått sina hem och liv sönderslagna. Många saknas. Kärnkraftshaveriet ger japanerna ett dubbelt trauma.

I Sverige finns ingen risk för kraftigare jordbävning eller Tsunami men om  det osannolika skulle hända att en kärnkraftsolycka händer här i Sverige då kan samma scenario utspelas här som i Fukushima..

SvD DN Ex GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments