Bilder som berör och kan förändra.

I isande kyla och blåst intog fotografer Juneporten för att visa bilder i det offentliga rummet i ett Reclaim Photopgraphy i Jönköping.

Juneporten är en  plats som vanligtvis  har  mycket folk i rörelse . Idag sågs  ett fåtal hukande mot vinden på väg ned mot stan. De  missade kanske bilderna som satts upp på pelarna. Men misströsta inte fotograferna  kommer tillbaks lite längre fram i juni med fler bilder.

Mikael  Good visade bilder från landsbygden i Lettland. En familj  som lever på en årsinkomst motsvarande 18 000 kronor.  Ofattbart. Hur klarar de den långa kalla vintern?  Starka bilder som visar miljöer  jag aldrig mött .  Mikaels bilder  och reportage är publicerade i Le Viseur, en reklamfri nättidning med modernt foto.

Mötet med Mikael Good  och hans bilder  påminde mig  om de starka berättelser jag fick uppleva när några av mina elever presenterade  specialarbeten från Lettland. Vid två tillfällen åkte olika elevgrupper över   för att besöka och studera  barnhem i Riga. Där deltog de i verksamheten några dagar som gav dem insyn i en miljö ingen av dem kunnat drömma om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments