En arbetslinje som blev bidragslinje.

Vad säger Reinfeldt nu när moderaternas myter kläs av en efter en.

Vi minns alla hur Reinfeldt högljutt hånade socialdemokraterna använde förtidspensionering   för att dölja arbetslöshet.  Vad är det i så fall den moderatledda regeringen gör? Idag är det dubbelt så många mellan 20 och 24 år som har aktivitetsersättning,  före detta förtidspension, som för åtta år sedan. Dubbelt så många!

Enligt en rapport till Socialförsäkringsutredningen ligger arbetslöshet och dålig utbildning bakom ökningen, inte ökande ohälsa.(SVT)

Det är med andra ord  dubbelt så många unga förtidspensionerade efter det att  regeringen införde den så kallade arbetslinjen jämfört med tidigare.

Sjuka och handikappade nekas deltidssjukskrivning och tvingas säga upp sitt arbete för att klara försörjningen.

Istället för att jobba deltid blir de bidragstagare på heltid, om de inte lyckas hitta ett arbete som de orkar utföra på heltid. (SVT)

Samtidigt  ökar socialbidragen    trots regeringens försäkringar om att de skulle se till att dessa minskade. Arbetslinjen borde kanske till syvende och sist döpas om till bidragslinjen.

Bloggat: Peter Andersson, Röda Malmö

DN, 1, AB,1, SVT, 1,3,4SR, SvD, Ex, SkD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
12 years ago

Glöm inte alla extra miljoner mot bidragsfusk som knappt inte var något bidragsfusk!

T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Den enda förklaringen som jag kommer på, är att Borgarna med Reinfelt och Borg i spetsen har struntat i dessa Sjuka människor som har blivit Utförsäkrade och Nollklassade, så att det finns pengar man kan muta Befolkningen med, Jobbskatteavdrag.

T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Och sedan att Ungas ökade ”pensionering” skulle bero på dålig utbildning och Arbetslöshet, verkar heller inte stämma!
DN:
”Rapporten visar att låg utbildningsnivå, arbetslöshet och dåliga uppväxtvillkor alltför ofta leder till förtidspension. Men den formella orsaken är många gånger en medicinsk, psykiatrisk diagnos. Hela 73 procent av ungdomarna har sådana diagnoser, bland annat autism, adhd och Aspergers syndrom.”

Anna-Karin Mattsson
Anna-Karin Mattsson
12 years ago

Detta är bedrövligt. Bakom alla siffrorna finns människoöden. Så tragiskt att läsa inte minst om alla de unga med osynliga psykiska funktionshinder som inte får en plats i samhället, utan förtidspensioneras. Medan äldre, utslitna människor nekas sjukersättning. Hur tänker man, egentligen?

Bra skrivet!

Marcus
12 years ago

”Vad säger Reinfeldt nu närmoderaternas myter kläs av en efter en.”

Reinfeldt säger inget alls så att det glöms bort och inte ifrågasätts, och varför skulle han säga något när det inte behövs ? Ge folk lite skattesänkningar, som redan ätits upp av inflationen, så röstar de gladeligen för mer skattesänkningar oavsett vad det får för konsekvenser. kortsiktighet och löften om ett enklare liv är det som köper röster – inte långsiktighet och förmaningar om att alla måste ta ansvar !