Marknaden styr besluten.

Någon folkomröstning blev det inte i Grekland. Det satte EU och börserna runt om i världen stopp för.  Idag är det marknaden som styr och politikerna är satta på undantag.En fd vice ordförande för ECB som premiärminister i Grekland  kan inte missförstås. Ett symbolvärde utan dess like.

Av samma skäl träder Berlusconi tillbaks. Han har i alla fall sagt sig ha som avsikt att göra så.  En livlina tillbaks  är vad han hakar fast sig vid.  Lämna politikens högsta topp kan komma att svida rejält i skinnet då immuniteten försvinner och rättegångar om Berlusconis heder och vandel väntar. Tystnar gör han inte med tanke på alla de mediekanaler han bossar över.

EU försöker rädda  det nyliberala experimentet med euron som ankare genom att sätta Grekland på svältkur.  Italien står på tur och det är vanligt folk som får betala notan i form av sänkta löner och ökad arbetslöshet. Nedskärningar och så kallade sparpaket lär inte skapa nya jobb utan kastar istället fler ut i fattigdom. Banker , finansmarknaden och de som berikat sig på spekulation  sitter i orubbat bo.

Media: DN1234, SvD12 , AB123 , Ex1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ann
Ann
12 years ago

Angående att EU satte stopp för folkomröstningen i Grekland och att marknaden styr, så vill jag påpeka att EU styrs av folkvalda politiker.
Visst har den sk marknaden stort inflytande men trots allt gnäll över EU så måste man inse att EU är ”vi”, EU styrs av Europaparlamentet vars delegater utsetts av de av oss som orkat släpa oss till valurnorna och röstat i valet till Europaparlamentet.