Eljättarnas vinster astronomiska.

Legaliserad roffarmentalitet på elmarknaden. Avregleringen har gett elbolagen fritt fram att skinna folk.

Fattig som rik drabbas lika av elbolagens överpriser.  Bolagen skär guld med täljkniv och gör miljonvinster per anställd. En avreglerad marknad skulle skapa konkurrens till förmån för kunderna enligt teorin. Problemet är att det finns ingen konkurrens . Några få bolag dominerar och kan därför själva styra priset.De sex elbolag som dominerar marknaden fungerar både som köpare och säljare på elbörsen Nordpool. En horribel situation för oss elkonsumenter. Visst kan jag byta elbolag men inte elnätsleverantör.  Så gick det ned den omhuldade valfriheten.

En av de största bolagen är statliga Vattenfall. Tänk om Reinfeldt och co ändå kunde säga. Nu halverar Vattenfall elpriset därmed basta. Vattenfall skulle fortfarande göra jättevinster samtidigt som de andra bolagen skulle få frossa.

Tidigare inlägg

Media: ab12 ex1 svd12 dn1234

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
göran johansson
göran johansson
13 years ago

Staten tjänar på ett högt elpris, högre utdelning av Vattenfall och ökande energiskatteintäkter, så Reinfeldt kommer inte att lyfta ett finger för att sänka elpriset.

Anton
Anton
13 years ago

jobbskatteavdraget går till elbolagen så är det med det och de som betalar är …

trackback

[…] Roger Jönsson om Miljöpartiet, Kaj Raving om arbetsskador, Annarkia om eljättarna, Martin Moberg om s, Storstad om tillväxt, […]

trackback

[…] Jämtin, Socialdemokraterna, Val 2014, Politik ab1234 ex1 dn1234 svd12 gp12 svt12345 Läs oxo: annarkia12 ilsemarie hörsing pamflett zaramis1 ingsoc Etiketter:Carin Jämtin, Håkan Juholt, […]