Eljättarnas vinster astronomiska.

Legaliserad roffarmentalitet på elmarknaden. Avregleringen har gett elbolagen fritt fram att skinna folk.

Fattig som rik drabbas lika av elbolagens överpriser.  Bolagen skär guld med täljkniv och gör miljonvinster per anställd. En avreglerad marknad skulle skapa konkurrens till förmån för kunderna enligt teorin. Problemet är att det finns ingen konkurrens . Några få bolag dominerar och kan därför själva styra priset.De sex elbolag som dominerar marknaden fungerar både som köpare och säljare på elbörsen Nordpool. En horribel situation för oss elkonsumenter. Visst kan jag byta elbolag men inte elnätsleverantör.  Så gick det ned den omhuldade valfriheten.

En av de största bolagen är statliga Vattenfall. Tänk om Reinfeldt och co ändå kunde säga. Nu halverar Vattenfall elpriset därmed basta. Vattenfall skulle fortfarande göra jättevinster samtidigt som de andra bolagen skulle få frossa.

Tidigare inlägg

Media: ab12 ex1 svd12 dn1234

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Please follow and like us:

  6 comments for “Eljättarnas vinster astronomiska.

 1. göran johansson
  21 februari, 2011 at 17:48

  Staten tjänar på ett högt elpris, högre utdelning av Vattenfall och ökande energiskatteintäkter, så Reinfeldt kommer inte att lyfta ett finger för att sänka elpriset.

  • 21 februari, 2011 at 23:22

   där har du nog helt rätt

 2. Anton
  21 februari, 2011 at 23:06

  jobbskatteavdraget går till elbolagen så är det med det och de som betalar är …

  • 21 februari, 2011 at 23:25

   det var ju Christina Husmark tydlig med när hon sa att försämringen av sjukförsäkringen skulle finansiera jobbskatteavdraget

Comments are closed.