Torrskodd trots förrädisk Vätteris.

Ska du nödvändigtvis ge dig ut på isen åk inte ensam och ha rätt utrustning

Vättern ligger under ett tjockt istäcke men isen kan vara förrädisk. Under dagen har flera personer, ett tiotal , gått igenom isen. Bärigheten varierar från flera decimeter till någon centimeter. Det gäller att var försiktig. Jag bor så jag kan se ut över Vättern och under en stund idag kändes det som om ambulanserna gick i skytteltrafik

Sjöräddningssällskapet placerade en svävare vid Visingsö i helgen, för säkerhets skull. Det var ett bra beslut, visade det sig. (AB)

Räddningstjänsten rapporterar att tusentals personer har varit ute på den södra delen av Vättern under söndagen. Vid 15-tiden hade minst tio personer gått genom isen, men ingen har råkat ut för några allvarliga skador.(Jnytt)

Galenskap och/eller naturupplevelse?

Hemma hos oss har vi fört en kamp om hur vettigt det är att ge sig ut på isen. En naturupplevelse säger halva familjen och idag gick drömmen i uppfyllelse för den halvan.  Det är säker så en fantastisk naturupplevelse att kunna ”gå” på sjön att sväva fram på långfärdsskridskor över en glasklar is och titta på rörelserna under isen.  Men inte för mig.  Otäckt som sjutton tycker jag att det är i synnerhet om man kan se genom isen.

Första turen över isen för den i familjen som gillar strapatser av det här slaget gick bra. Rätt utrustad med isdubbar,livlina,  varma kläder och med öronen på skaft undvek han råkar och vakar och är nu hemma torrskodd  igen.

Varför vissa absolut måste ge sig rakt ut mot farliga partier övergår mitt förstånd. Samma typ av människor som ger sig ut och surfar när det stormar som mest kanske?  Den ultimata upplevelsen som jagar bort allt annat och ger en extra kick av behovstillfredsställelse.  I motsats till mig och mina gelikar som saknar  kontrollen på isen.
Media: SR, DNSR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
13 years ago

Långfärdsskridskor på bilden?