(M)unväder för syns skull?

Inte hjälper det att Anders Borg höjer rösten mot bankernas girighet.  Det krävs annat än munväder för att få stopp på bonusregn och astronomiska lönelyft.

Bolånekunderna får fortsätta att stå för nota medan bankernas vinster ökar. Den sammanlagda vinsten för de fyra storbankerna förra året var nästan 60 miljarder kronor.

Storbankernas vd:ar kan kvittera ut miljoner i löner och ersättningar, visar deras egna årsredovisningar som precis blivit klara. (AB)

I ett Sverige som glider isär sticker det i ögonen när Nordeachefen får ett lönelyft på 50 procent förra året.  han är inte ensam.  Toppcheferna i de största bolagen på Stockholmsbörsen har fått lönelyft som motsvarar livslöner för de som arbetar på golvet. Bolagen bidrar inte heller med någon skatt att tala om . En tredjedel nolltaxerar. Det är pengar som undandras välfärden  och istället placeras i  l aktieägares och chefers redan fyllda börser.

Inget att höja ögonbrynen för kan tyckas.  Så har det ju alltid varit. Skillnad på folk och folk. Men när kön till socialkontoren och soppköken växer då trygghetssystemen urholkas av det som av alliansen döpts till arbetslinjen då är det allt fler som har svårt att hålla tand för tunga. Det blir fler och fler som inte ens kan äta sig mätta på blodpudding till middag.

Saltsjöbadsandan kan snart bli ett minne blott. Nu skramlar handels om strejk lagom till påsk. Vem står på tur? Lärarna?

Relaterat i media: AB1, Svt, DN 1, Svd & M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 comments for “(M)unväder för syns skull?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.