Dold agenda bakom vackra ord.

Eva Solberg, ordförande för Moderatkvinnorna i Stockholm”Det är hög tid att visa att vi inte accepterar tiggeri i Stockholm”, och att detta ”är en väg att gå för att stävja stigmatiseringen av redan utsatta.Det är en förledande ingress.

Läser Du endast ingressen  låter det ju bra.En moderatkvinna som vill romerna väl kan tyckas. Längre ner i texten framgår  det   att Eva Solbergs avsikt är att spä på fördomar som florerar om romers tiggeri. Vad hon är ute efter är att förbjuda organiserat tiggeri. Det är bara det att allt tiggeri som bedrivs av romer är organiserat dock inte av några brottssyndikat.

aron Israelson, chefredaktör för de hemlösas tidning Faktum

För att överleva utvecklade romerna ett antal överlevnadsstrategier. Utan stark nationell identitet göt romerna i stället starka lojalitetsband till storfamiljen, som kan omfatta uppemot ett 100-tal personer. Det är inom den som de flesta tiggare organiserar sin försörjning.
Med andra ord: Det vi svenskar tolkar som en öststatsmaffia, som bussar ut de halta och lytta, är vanligen stora släkter som fördelar arbetet inom familjen.

[…]
att förbjuda organiserat tiggeri är att slå mot den romerska familjestrukturen och mot familjernas försörjning.

Tiggeri är den romska storfamiljens verktyg för att överleva . Så länge de romernas livssituation i länder som Rumänien och Bulgarien ter sig som den gör med extrem fattigdom och social utfrysning vore det omänskligt att försöka sig på att försvåra  eller  förbjuda romers tiggeri i Sverige.

Citat ur: Ny rapport kartlägger romernas situation i Göteborg

vår undersökning har vi inte kunnat kartlägga, se eller bekräfta några ligor eller organiserad kriminalitet bland romerna. Vi har bara sett fattiga människor, familjer som far illa, men ändå har det bättre här än i sina hemländer.
Det är en utsatthet som vi aldrig sett tidigare. Och en fattigdom som är så bottenlös att den är nästan omöjlig att förstå.

Eva Solberg gör Beatrice Ask sällskap när hon medverkar till att föra ryktesspridning vidare . Kontraproduktiva lagförslag förbättrar inte romernas utsatta situation

Det borde vara EU:s ansvar att se till att fattigdomen och och förtrycket av romer bekämpas i länder som Rumänien och Ungern. Det borde Beatrice Ask ta kamp för istället för att sprida rykten om romer och komma med kontraproduktiva lagförslag.(Tidigare inlägg: Vi måste våga se fattigdomen!)

Bloggat: Anders Romelsjö, Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Det är första gången jag upplever en Moderat säga:
Eva Solberg (M):
”I Sverige eftersträvar vi ett jämlikt samhälle utan en ”vi och de”-mentalitet.”

Jag har varje fall inte sett någon eftersträvan ö.h.t,inte ens som skulle kunna likna detta, under denna Regering..!

Eva Solberg är en Pratkvarn.

trackback

[…] rättigheter, FN, Politik, Tiggeri sr1234 ab123 dn12345 svd1234 Läs också Fotolasse, Bilderblogg, Annarkia, Jonas & […]