Dag(s) för en gnutta ödmjukhet.


Vi är många som med  spänning ser fram emot resultatet av socialdemokarterns partikongress i Göteborg.

Kommer kongressen att våga sätta ned foten och markera  vad som hör hemma i marknadens  och vad som hör hemma i det gemensammas sfär.  Personligen är jagrädd för att det  inte det sker.

Jonas_hjärta-189x300Jonas Sjöstedts markering i en debattartikelpå på DN Debatt    tolkades som en vädjan om att få dela regeringstaburetter med socialdemokraterna efter valet.

Som vänster­partist hoppas jag att kongressen blir framgångsrik. Vi ser socialdemokratin som en naturlig samarbetspartner. För att vinna valet 2014 och få en rödgrön majoritet behöver vi både en stark socialdemokrati och en stark vänster.

Den tid då socialdemokratin kunde styra ensam är över. Därför är det viktigt att Vänsterpartiet tar ansvar för att lägga grunden för ett vänstersamarbete efter valet 2014. Vi är beredda att regera ihop om politikens innehåll är det rätta.

Vad s-märkta debattörer och  bloggare som bryskt avvisade Jonas Sjöstedt  inte snappade upp var den sista meningen.

Vi är beredda att regera ihop om politikens innehåll är det rätta.

Om Politikens innehåll är den rätta! Vänstepartiet är det enda riksdagsparti som är mot vinst i välfärden.  Följer kongressen Stefan Löfvens intention att fortsätta att tillåta att riskkapitalisterna gör  riskfria vinster på skattebetalarnas pengar och samtidigt skattebefriar sig genom att föra ut vinsten ur landet hoppas jag att Jonas Sjöstedt visar kalla handen åt en socialdemokrati som  glömt sina rötter.

Det skulle vara fullständigt förödande för (V) om de skulle medverka till att socialdemokraterna kan bilda regering  i de läget. Om (V) ger legitmitet åt en socaldemokratsk fortsättning av alliansens nyliberala agenda förlora V sin trovärdighet som vänterparti.

Illustration: Erik-Rune

Lästips: Socialdemokratin, profiten och välfärden(folkbladet.nu)

Media:AB123, DN123 SR1 SvD12, Jinge

Andra om  , , , , , , ,


4 comments for “Dag(s) för en gnutta ödmjukhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.