Dimridåer runt skattesänkningar.

Ulf Kristersson,socialförsäkringsminister (M) tycks ha anammat Fredrik Reinfeldts skriverier om svenskarna som ett mentalt handikappat folk.

Hur ska man annars tolka Kristerssons debattartikel i Dagens Nyheter med rubriken: ”Sverige ska vara ett land med inspirerande klassresor.” Missförstå mig nu inte! Det är inte budskapet i sig som det förmedlas i rubriken utan moderaternas syn på vägen dit.

M_kruka2-178x300Kan någon förklara hur man skapar förutsättningar för att folk ska kunna på stiga på ett tåg som innebär en klassresa genom att öka klyftorna. Hur ska det gå till när alliansens politik skapat ökad fattigdom och allt fler som gjorts beroende av socialhjälp. Nya grupper som inte hör dit. Arbetslösa och utförsäkrade sjuka.  Vad säger alla de som tack vare alliansens politik tvingats göra en omvänd klassresa?

Alliansen försöker skapa ett låglöneproletariat och talar om klassresor. Vilken mumbo jumbo! Allt för att skapa dimridåer runt en skattesänkarpolitik som eroderat den gemensamma välfärden och skapat de snabbast ökande klyftorna bland jämförbara länder enligt OECD.

Man väljer inte att bli arbetslös lika lite som man gör det att bli sjuk. Kan någon som står alliansens beslutsfattare åtminstone försöka förklara att så inte är fallet.

Man får inte ett jämlikare samhälle genom att se till att ett fåtal gör klassresor! Det krävs aktiva satsningar på ökad social och ekonomisk jämlikhet. Välfärd har inget att göra med konkurrens om positioner i samhället. Den ska ha tillräckligt täta maskor för att fånga upp och ge stöd i en svår situation som exempelvis sjukdom och arbetslöshet. En genuin välfärd värd namnet handlar om trygghet,solidaritet och jämlikhet.

Nu får det vara nog! Låt oss se till att alliansen försvinner från Rosenbad vid valet 2014!

Illustration: ErikRune

Media: DN1,2,3,4,5,SR,SvD1,2,Veteranen,& Röda Berget & M Moberg & Varghjärta

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments