Historien upprepar sig?

Trumvirvlarna viner allt högre och snart finns ingen återvändo.

USA, Storbritannien, Frankrike, Turkiet och ytterligare ett trettiotal länder förbereder sig för att gå vid sidan av FN och rikta en militär vedergällning mot Bashar al-Assad.

Varför så bråttom efter så lång tvekan? Kan inte FN-inspektörerna få göra sitt jobb innan vapenskrammlet omvandlas till regelrätta missilattacker från fartygen som ligger och väntar  på tummen upp från Obama? Fn-inspektörerna undersöker om kemiska vapen använts i ett förortsområde i Damaskus och i så fall av vem.

I bland önskar jag att vi kunde vrida tiden tillbaks till den tid då krig utspelades på slagfält och då fästningar som den nedan skulle intas.

Bohus fästing 022Idag beskjuts civila och strider förekommer mitt bland bostadsområden.

En vedergällningsattack med vad man förmodar kryssningsmissiler närmar sig. Vad man bör ha klart för sig är att kryssningsmissiler mot strategiska mål i Syrien inte kan undvika så kallade sidoeffekter. I klartext civila kommer att få sätta livet till. Det finns inga kliniskt rena vapen.

imageJan-Inge Flücht skriver:

Jag tycker att det är en otäck utveckling som är på väg just nu, idag är det ett rimligt antagande att USA kommer att anfalla Bashir al-Assad och Syrien, ett scenario som än så länge bara är förväntningar. Men vi som har varit med om det förr vet redan att mycket av de händelser som sägs ligga till grund för ett ”ingripande” kan vara mycket långt ifrån verkligheten, minns bara Saddams massförstörelsevapen..

Foto: Annarkia
Media: AB12345, DN12345, Svd1234, SR1234,5,6

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Peranders
10 years ago

Varken regeringen eller oppositionen i Syrien vill ju ta på sig ansvaret för gasattacken. Kanske är det också så att ingen av de båda parterna är skyldiga. Eftersom USAs skjutgalna krigsmakt så snabbt ställt sig beredd med avtryckarfinger kan man nästan undra om det inte är de som ligger bakom. Det var ju ett tag sedan de fick ge sig ut i världen och starta ett krig…

trackback

[…] i Andra om: Damaskus, Syrien, Bashir al-Assad, Generaler, USA, Barack Obama, Politik, Mellanöstern, Manning, Snowden, Assange, Mediekritik, Kritisk granskning, Ifrågasättande, Politik dn12345 sr12 svd12 ab Annarkia […]