Det ultimata sveket mot palestinierna.

Nu straffas palestinierna för att de vänt sig till FN.

Den amerikanska kongressen har tillfälligt dragit in sitt bistånd till palestinierna. Det är en tydlig markering gentemot president Mahmud Abbas som ansökt om att en palestinsk stat bli full FN-medlem. (DN)

Det är kongressens beslut att tillfälligt dra in stödet som skulle gå till utbildning och sjukvård bl a.

Det räcker tydligen inte med hotet om amerikanskt veto i säkerhetsrådet då palestiniernas ansökan om fullvärdig medlem som självständig stat ska behandlas. Hotet fick inte avsedd verkan. Abbas backade inte och nu ska palestinierna straffas kollektivt. Är det någon som undrar varför USA:s popularitet är i starkt avtagande i den här delen av världen?

Natanyahu måste gnugga händerna av förtjusning nu när inte bara Obama utan också kongressen dansar efter hans pipa. Inte ett ljud från Obama om israels beslut om att fortsätta byggandet av nya bosättningar trots att det inte bara är ett brott mot internationell lag utan också ett hinder för en rättvis fred.

Obamas agerande har bidragit till att smutsa ner Nobels fredspris. Det är ett beslut som den norska nobelkommittèn borde ångra. Att ge Obama fredspriset för att han inte var som George W Bush har visat sig vara ett stort misstag. Frågan är om han inte tävlar med George W Busch om vem som är USA:s värste krigspresident.

Media: dn svd eko t ex ab123

Andra  bloggar om , , , , , , , ,   & Jinge

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Eriksson
Eriksson
12 years ago

USA behöver en rejäl knäpp på näsan:

– Ge Nobels Fredspris till Julian Assange!

Det räcker förresten att föreslå en sådan sak för att utdela en sådan knäpp.

Föreslå detta i bekantskapskretsen:

– Fredspriset borde gå till Assange!