Dagens bild, kungligt besök

Vaknar av ett ljud jag inte känner igen.  Börjar fantisera om grannens hundar som släppts lösa inför den stundande älgjakten.

Kikar yrvaket ut genom fönstren och där står hon en bit ned på ängen,  älgkon jag såg skymta med sin kalv i går kväll.  Ingen kalv hinner jag tänka innan jag på nytt hör ljudet  som väckt mig

Och se där en älgtjur på väg ned mot kon på  ängen Vilket oväsen han för. Hoppas han slutar upp med det innan jakten på älg börjar. Det ljudet tar säkerligen ingen jägare miste på.

Ser ut som om han har mer än  fem taggar  och är i så fall lovligt byte för jägarna om en vecka.

Kalven syns inte till.Troligen finns ytterligare en kalv och så Aron då som är en ungtjur.

Fem älgar har sitt stråk alldeles utanför mitt köksfönster. Jag struntar nog i at plantera det länge efterlängtade äppelträdet. Vill ju inte bidra till att älgarna berusar sig på  äppelskörden.

Bilderna tog jag från köksfönstret och smög sedan ut för att få bättre vinkel. För sent! De var på väg in i skogen. Älgtjuren stelnade till och stod länge kvar och kollade in vad jag hade för mig.

Hur räknas taggarna? Fem eller tiotaggad? Lovligt eller inte lovligt byte för älgjägare nästa vecka?

Foto:Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
12 years ago

Upp till och med 5-taggare skall inte skjutas. Båda hornens
taggar räknas.

trackback

[…] veckor på att Moose och hans kompisar ska dyka upp. Ingen Moose ännu.Kan tänkas att han och Aron föll offer för jägarnas kulor under älgjakten . Inte tänker jag mig väl smaka om jag nu […]