Det går bra för (V) nu!


Det går bra för vänsterpartiet nu, alliansen tappar mark och centerpartiet på väg utför stupet.

Trenden är tydlig alliansen tappar och kommer att göra ett katastrofval om dagens mätning från Ipsos/DN står sig.

Lööf-piska-300x269Centerpartiet håller med hjälp av Annie Lööf och Stureplanscentern att avskaffa sig själva.

Enligt DN/Ipsos januarimätning stöds partiet bara av 3,1 procent av väljarna – partiets sämsta notering sedan mätningarna inleddes för 35 år sedan.

Göran Hägglund trampar  vatten men har svårt att hålla näsan över ytan. Moderaterna sackar och fortsätter at skylla alla tllkortakommanden på socialdemokraterna. Fredrik Reinfeldt talar om ansvar men förmår inte ta ansvar för den politik som utarmat välfärden .

Socialdemokratena står och stampar i ett evigt triangulering med moderaterna i kamp om medelklassens gunst. Kommer det att sluta md att sossar och moderater slår armkrok med varandra och delar på regeringstaburetterna i Rosenbad? Det kan väl ändock inte vara möjligt!?

VDet enda parti som ligger i linje med opinionen när det gäller en av valets viktigaste frågor är vänsterpartiet. Ett tydligt avståndstagande från  att skattepengar avsedda för skola och vård skyfflas till skatteparadis börjar bära frukt.

Den stora opinionsraketen just nu är Vänsterpartiet som noterar en statistiskt säkerställd ökning till 9,1 procent. Redan i Ipsos sakfrågemätning i höstas kunde man ana att partiet var på väg uppåt.

– Betyget på de större partiernas politik försvagades på flera viktiga områden, men där såg Vänsterpartiet ut att gå emot strömmen. Vänsterpartiet har haft en långsamt ökande trend hela 2013 och jämfört med ett år sedan har stödet ökat med tre procentenheter, säger David Ahlin.(DN)

Alliansens spinndoktorer får att göra om de ska kunna vända trenden. Annie Lööfs försök att koppla ihop S med SD är dömt att misslyckas. Ingen kan ha undgått att det är med alliansen SD slagit följe vid blockskiljande omröstningar i riksdagen. I nio fall av tio är så fallet.  Försöken att koppla ihop V med S skrämmer inte många i dagsläget. Tvärt om!

Illustration: Erik Rune

Media:AB1,DN123456, SvD123 & Jan-Inge Flücht, Kaj Raving & Jöran Fagerlund

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Vänsterpartiet, Vård, Skola, Omsorg, Skatteparadis, Nyliberalism, Politik, Val 2014, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, dn1234567 svd1345678 annarkia […]

trackback

[…] Bloggar: Annarkia, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige, Olas tankar, Min politiska sida, Ulf Bjereld, Röda Berget, Martin Mobergs betra… och LEINESBLOGG.com […]

Per-Anders
10 years ago

Hoppas verkligen inte att S slår sig ihop med något borgerligt parti efter valet. S och V känns som den bästa kombon, tycker jag.