Det gäller att se med öppna ögon.

Personfixering och förskjutning av makt hackar sönder demokratin och förpestar tillvaron.

Politisera och kollektivisera en annan persons känslor är oftast kontraproduktivt. Det resulterar lätt i en personlig vendetta som säger mer om den personens  sätt att tänka än den person vars känslor gjort en upprörd. I efterdyningarna av Håkan Juholts avgång finns många ömma tår. Interna motsättningar och konflikter kan lätt skymma sikten.

Politisera personliga  tillkortakommande och använda personargument har på senare tid blivit legio i  den politiska debatten. En amerikanisering av svensk politisk debatt. En företeelse som smutsar ned politiker och vänder blicken bort från de frågor och problem som väntar på ett svar.

Hårdbevakningen av Sveavägen 68  tar kraften från politiska frågor som står på dagordningen. Hur kommer det exempelvis att gå med svensk anslutning till Europakten? Den pakt som Reinfeldt och Borg så hett trängtar efter. En nog så viktig fråga och det finns ju så många fler som  hamnat i skuggan av det som skett och sker. Nu domineras istället diskussionen i media om vem som anses lämplig som kommande partiledare för (s). Den frågan, en intern angelägenhet för medlemmar i det socialdemokratiska partiet,  stöts och blöts i alla medier.

Mediedrevet eller om ni så vill den närgångna bevakningen av Håkan Juholt är bara ett exempel som  visar på att makten över opinionen har förskjutits från politiker till media. En maktförskjutning som är den största som sett dagens ljus i modern tid enligt vissa forskare. Är det så vi vill att det ska vara?

Media: ab123, Ex1234, DN123, Svd1,Svt1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 comments for “Det gäller att se med öppna ögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.