Vem vågar …

Medan bidragsberoendet ökar i finkvarteren som  Danderyd, Täby, Lidingö, Vellinge, Nacka, Vaxholm och Lomma  gör Lena Mellin allt för att behålla status  quo. Nuder och Boström toppar hennes lista på efterträdare till Håkan Juholt. Bägge vän av riskkapitalbolag i välfärden och kontraster till Håkan Juholt som utmanade bilden av ett socialdemokratiskt parti  som  nyliberal vindflöjel och Reinfeldts Sverige.

Jodå! Du läste rätt. Bidragen gillas i finkvarteren skriver  Affärsvärlden. Reinfeldts allians har flyttat bidragen från behövande till de som har mest. Utslaget på alla får varje Danderydsbo 5630 kr i bidrag för renoveringar, ombyggnad, tillbyggnad, städning och läxläsning.

Medan media fortsätter sitt #ockupy68an och halkar omkring i efterdyningarna av #drev68 kan Reinfeldt pytsa ut sin bild av Sverige. Alliansfritt har koll på fakta och hänvisar till Dagens Apotek:

 När statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tog till orda för att försvara apoteksförsäljningen anklagade han Håkan Juholt för att ”ta i lite för mycket”. Fredrik Reinfeldt påstod i stället följande: ’Den större delen av apoteken finns kvar hos Apoteket AB’, i statens ägo.Men i själva verket är runt 70 procent av apoteken numera i privat ägo, vilket påpekas av Svensk Farmaci.Statsministern påstod vidare att det ’nu öppnas en del apotek på ställen i landet där det förr inte fanns apotek’.

Men sedan avregleringen 2009 är det bara två apotek som har öppnat på helt nya orter, i Älmsta och Insjön, skriver Svensk Farmaci

Men Reinfeldt han är ju statsminister han och inte någon bondläpp från landet.  Dessutom har han  en politik som gynnar Stockholms journalister.
Bilden av socialdemokratin så som den förmedlats via media är ett parti med falangstrider  som riskerar att slitas itu. Ett parti som nu slåss för att återupprätta respekten .
Vem vågar lägga sin röst på ett parti som lät sin partiledare  segla ensam  i  mediestormen och tillät  bakhåll och krypskytte från första bänk ?  Var tar i så fall  de som flyr ett sjunkande skepp egentligen vägen? Det är frågor som snurrar runt i min skalle. En skalle som färgats av mediebilden av det socialdemokratiska partiet.
Nu är det strax pressträff med Karin Jämtin.
VU ajourneras och först på fredag finns ett beslut om hur processen fram till valet av partiledare ska gå till var budskapet från  Karin Jämtin.  Hon avslöjade   att antingen ska en valberedning tillsättas eller så får VU uppgiften att lägga fram ett förslag till partiledare.  Var det verkligen så hon menade?  Hon tillbakavisade även uppgiften i Aftonbladet om att det skulle  ha förekommit votering om Håkan Juholt.
Det är nog säkrast att lägga tidningar som Aftonbladet och också Expressen för den delen åt sidan tills   det lugnat ner sig runt (S).

Media: Svd1, 2, 3, 4,5, 6,7, 8 DN1 2, 3, 4, 5,6,  Gp1 2,3, 4, AB1,2,3,4,5,6, Ex1,2,3, Svt1, Sr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Annarkia – Vem vågar…  Jinge – En sosseledare som jag skulle gilla.  Nemokrati – […]

trackback

[…] det måste gå både snabbt och långsamt, Mediebruset om Aftonbladets rösträkningsmiss i VU, Annarkia om vem vågar…, Peter Johansson om bingo för journalistföraktet, Johan Westerholm om […]

trackback

[…] LO-bloggen om välfärden, Annarkia om S och media, En socialdemokrats mening om avdemokratiseringen, Alliansfritt om Reinfeldts […]