Vad är väl Googles samkörning och Twitters selektiva censur mot FRA och och ACTA:s verksamhet?
Nu kommer Google att samköra alla sina tjänster för att optimera sin annonsering. Betyder det att när jag nyss bloggade om rekryteringsproblem inom försvaret att försvarets smaklösa annonskampanj kommer att hamna på min blogg. Ja kanske det. Google är i första hand ett vinstdrivande företag och ingen tjänst vars avsikt är att underlätta för användare av sociala medier. Gillar man inte Googles förändrade policy får man snällt minska ner användningen av deras tjänster eller helt enkelt sluta använda Google.
Detsamma gäller Twitter som nu ska börja censurera allt efter olika diktaturers önskemål. För ett tag sedan köpte en saudisk prins in sig i Twitter och som ett brev på posten ändrades policyn. Selektiv censur ska införas Varför förstår var och en som följt arabisk vårens massdemonstrationer. Twitter behöver man ju inte heller använda gud bevars.
Svårare är det med FRA. Där gäller omvänt förhållande. Det är du och jag och alla som använder Internet som används som spårsändare. I akt och mening att fånga in terrorister var det sagt. Att FRA samlar massa annan information som de delar med sig av till andra myndigheter var ju aldrig meningen. Eller?
Och så har vi nu också ACTA som regeringen undertecknat i det fördolda. Nu behöver vi inte oroa oss längre . Henrik Alexandersson skriver:
Om nätoperatörerna tvingas bli nätpoliser, då kan det bli fråga om att stänga av användare, att blockera siter, att censurera websidor och till och med att stoppa länkar till film, musik, tv-inslag, webfilmer, tidningsartiklar och icke önskvärd information så fort nöjes- och medieindustrin knäpper med fingrarna. Detta utan rättslig prövning – och därmed också utan någon formell möjlighet att överklaga. (HAX)
Rättssäkerheten satt på undantag och övervakningssamhället blir alltmer totalt.
Mer i media: Nyheterna24, IDG, DN, SVD, SVT & Beelzebjörn,Calandrella, Rick Falkvinge, Opassande
Läs även andra bloggares åsikter om acta, fra, twitter, google, internet, övervakningssamhället, rättssäkerhet, personlig integritet, politik, samhälle