Monarkin borde lära av kyrkan.

De som väntat sig att kungen ska abdikera lär få vänta. Låt oss  få valfrihet.

Hovet s skademinimering citeras av de stora tidningarna med hänvisning till att kungen visste ingenting. Jo hoppsan , visste ingenting. Han måste väl i rimlighetens namn ha vetat vad han sysslat med. Nu syftar iofs hovet på vännen som kontaktat maffian för att sopa ofördelaktiga bilder under mattan.

Kungar har i alla tider haft frillor och dessutom några av dem barn på bygden. Så det spelar kanske ingen roll det där med Carl XVI Gustaf och hans sällskaps samvaro med ”kaffeflickor”? Men är det inte det som är sakfrågan och huvudsaken i allt detta? Borde inte bildbevisen av det som tidigare viftas bort vara det primära. Att en vän till kungen försökt köpa loss bilderna stärker berättelsen. Om vännen nu inte lyckats köpa bilderna lär väl hela världen snart få beskåda dem.

Monarkin är en föråldrad institution som borde sopats undan för länge, länge sedan. Tänk om valfriheten också kunde få gälla huruvida vi vill bidra med skattemedel till kungahuset och välja att  gå ur monarkin precis som vi kan när det gäller svenska kyrkan . En enkel blankett på Internet att fylla i , svårare än så behöver det inte vara. Om dessutom antalet skattekronor vi bidrar med anges på skattsedeln skulle nog en och an nan ta sig en funderare.

Media: jinge & ab123, dn, ex1234, sr1, svd
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
snawitz
12 years ago

Ursäkta mig, vad har kyrkan för matnyttigt att lära oss??
Troligen inte mycket eftersom fler och fler lämnar svenska kyrkan.