De ockuperades rätt att försvara sig.

Ibland blir verkligheten så överväldigande att orden tryter. Idag är en sådan dag. Hur mycket lidande ska palestinierna i Gaza tvingas utstå? 100 mördade av israels bombattacker varav hälften civila . Många barn. 700 skadade.  Efter år av instängdhet där Israel stoppar vissa mediciner, byggmaterial och t om leksaker. Av ren djävulskap för att visa sin makt och totala kontroll över palestinierna i Gaza . Så har någon med ip-adress i Israel mage att fråga

Vad skulle vara ett proportionerligt, aktivt försvar mot raketattackerna i södra Israel enligt dig?

Det var Israel som inledde med att döda en av Hamas ledare. Följde  upp med flygbombningar med direktträffar på bostadshus . Ett  urskiljningslöst bombande med civila offer som följd.  Vem sjutton är det som försvarar sig och vem kan i det här läget betraktas som den som attackerar?  Att det ska vara så svårt att förstå att ett folk som först fördrivits för att sedan stängas in i världens största utomhusfängelse och bombas från luften och sjön   har rätt att försvara sig.

Hur kan israeliska regeringen och   dess uppbackare tala om att ockupanterna och folkfördrivarna “har rätt att försvara sig“? (Ronny Åkerberg)

Om inte händer kan sträckas ut och fred slutas kommer alla såväl palestinier som israeler aldrig få någon ro utan ständigt leva under hotet av nya våldsspiraler och rädsla för att dödsbringande vapen ska släcka liv. Det finns en enda väg till fred i området och det är att den Israeliska  ockupationen  upphör.

Bloggat: Jinge, Svensson,

Media:AB1234,  GP12345, SR1234, DN1234 SvD12345


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Please follow and like us:

  4 comments for “De ockuperades rätt att försvara sig.

 1. Martin
  20 november, 2012 at 10:59

  Hur är det försvar att skjuta tusentals raketer mot civila i Israel? Detta innan Israels dödande av Jabari.

  • 20 november, 2012 at 15:53

   Jag försvarar på intet sätt de extremister som skjuter raketer mot Israel. Kan förstå varför så sker med tanke på blockaden, ständiga överflygningar, trakasserier och skarpa skott som dödat civila nära”gränsen” . Det är ingen framkomlig väg. Lika lite som Israels bombningar av Gaza är det. Glöm inte att Israel är den starka parten med en enorm militärapparat som satts in mer än en gång mot människor som inte kan fly Gaza.
   Förra gången dödades 1400 palestinier, många var civila och barn. FN-byggnader, skolor och bostäder bombades till aska och fosforbomber fälldes över tättbefolkat område.
   Den här gången har Israel urskiljningslöst fällt bomber över Gaza både från luften och från havet. En hel familj utplånades häromdagen. Enligt Sveriges Radio utsatte Israels F16-plan Gaza för hundratals attacker under de mörka timmarna under natten till idag. Under hela dagen har bomberna och missilerna fortsatt träffa byggnader i och omkring Gaza.Det är ett sanslöst övervåld för att visa vem som bestämmer och har kontrollen.
   Så länge blockaden fortsätter och palestinierna trakasseras och förtrycks kommer det att råda ofred i området. Vad Israel gör gentemot palestinierna är inget annat än en stats terroriserande av en befolkning de helst vill bli av med. Titta bara på den etniska rensningen i Jerusalem och alla nya bosättningar som inkräktar på palestinsk mark. För att inte tala om de dagliga trakasserierna palestinier utsätts för.

Comments are closed.