De ockuperades rätt att försvara sig.

Ibland blir verkligheten så överväldigande att orden tryter. Idag är en sådan dag. Hur mycket lidande ska palestinierna i Gaza tvingas utstå? 100 mördade av israels bombattacker varav hälften civila . Många barn. 700 skadade.  Efter år av instängdhet där Israel stoppar vissa mediciner, byggmaterial och t om leksaker. Av ren djävulskap för att visa sin makt och totala kontroll över palestinierna i Gaza . Så har någon med ip-adress i Israel mage att fråga

Vad skulle vara ett proportionerligt, aktivt försvar mot raketattackerna i södra Israel enligt dig?

Det var Israel som inledde med att döda en av Hamas ledare. Följde  upp med flygbombningar med direktträffar på bostadshus . Ett  urskiljningslöst bombande med civila offer som följd.  Vem sjutton är det som försvarar sig och vem kan i det här läget betraktas som den som attackerar?  Att det ska vara så svårt att förstå att ett folk som först fördrivits för att sedan stängas in i världens största utomhusfängelse och bombas från luften och sjön   har rätt att försvara sig.

Hur kan israeliska regeringen och   dess uppbackare tala om att ockupanterna och folkfördrivarna ”har rätt att försvara sig”? (Ronny Åkerberg)

Om inte händer kan sträckas ut och fred slutas kommer alla såväl palestinier som israeler aldrig få någon ro utan ständigt leva under hotet av nya våldsspiraler och rädsla för att dödsbringande vapen ska släcka liv. Det finns en enda väg till fred i området och det är att den Israeliska  ockupationen  upphör.

Bloggat: Jinge, Svensson,

Media:AB1234,  GP12345, SR1234, DN1234 SvD12345


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
11 years ago

Hur är det försvar att skjuta tusentals raketer mot civila i Israel? Detta innan Israels dödande av Jabari.

trackback

[…] Röda Malmö, Annarkia […]