Ökade klyftor det stora hotet.

 Järnrörsmaffian med Erik Almqvist  och Kent Ekeroth  visar att ränderna sitter djupt.   Människosynen är densamma som tidigare och har sina rötter i skinnskallekulturen och organisationen Bevara Sverige Svenskt

Tongångarna från förr finns kvar när ledande   partimedlemmar   skriver om – att Gina Dirawi inte kan leda jul-tv, Loreen inte är en svensk seger och en rasistisk betraktelse över Zlatan Ibrahimovic osvenska kroppsspråk.

 Gina Dirawi är född i Sundsvall. Loreen i Åkersberga. Zlatan i Malmö. De har bott här hela sina liv. Varje definition av svenskhet som utesluter dem kan inte vara något annat än rasistisk.  (Anders Lindberg i Aftonbladet)

Jimmy Åkessons ambition att städa upp är inget annat än ett spel för gallerierna. Talet om nolltolerans och dubbla måttstockar är inget annat än dimridåer.  Den ultranationalistiska värdegrunden finns kvar. Och rasismen inte minst syns den i kommentarsfält som inte modereras. Riktigt löjeväckande blir det när rasister försöker tvätta bort sin egen byk genom att beskylla antirasister för rasism. Vad Sverigedemokraterna vill göra gällande är att den viktigaste motsättningen är den mellan svensk och icke svensk kultur (läs utomeuropeisk ). En närsynt analys som utgår ifrån en människosyn som säger att vissa är mer värda än andra. Vad Jimmy Åkesson och kompani inte har förstått är  att det är de ökade klyftorna de mellan de som har mycket och de som har allt mindre  är det som är den stora faran. Ojämlikheten.

Vad som måste till är att debatten fokuserar på ekonomiska klyftor, jämlikhet, klass och orättvisor istället för på etnicitet, kön, genus, queer och liknande.  Först då man diskutera saker som förenar fattiga människor, dvs ojämlikheten och nedskärningarna i den sociala välfärden kan man få människor att bortse från sånt som att grannen har svart skinn, är bög eller flata osv. Då blir de gemensamma intressena av att få det bättre viktigare än en individuella identiteten (Anders Svensson)

Till sist!

Den sifoundersökning som medierna rapporterar om idag  gjordes till största delen innan Expressens avslöjande om järnrörsmaffians agerande. Medias rubriker om att SD skulle öka trots skandalen är missvisande.  DN har  visat att förtroendet för Sverigedemokraterna minskat bland svenskar i allmänhet, men ökat bland SD:s egna sympatisörer. I sig en intressant iakttagelse som visar var de  sympatisörerna hör hemma.

Media: DN1, 2,3,SvD1,2,AB1, GP1 2 SR

Bloggat:   Jakten på berättelsen, M Moberg, Kajsa Lisa, Pepprat RödGrönt, Per Anders, Mikael Andersson, Mary XJ,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Leon
Leon
11 years ago

Det som jag ofta finner är märkligt är SD;s definition av ”utomeuropeisk kultur” och ”utomeuropéer”. I strikt mening är det endast muslimer (och i viss mån färgade afrikaner) som omfattas och då med geografiskt ursprung i den s k MENA-regionen. Men även högst europeiska minoriteter som romer, muslimsk aminoriteter och i viss mån judar ses inte heller som likvärdiga.
Jag kan inte finna annat än att deras definition av ”utomeuropa” präglas, förutom av en tämligen vedervärdig människosyn, även av en flagrant geografisk okunskap.

Putte Torild
11 years ago

Jättebra skrivet och mycket viktigt! Bra rubrik!
Jag visste inte att SD-ledamöter skrivit om Zlatan och Loreen på ett så tydligt rasistiskt sätt!? Det är väl lika illa som ”järnrören”? Min konspiration är dock att hela denna ”affär” till stor del är planerad och om något år kommer Åkesson och SD att framstå som rumsrena och kan regera ihop med Moderaterna efter valet 2014 med Åkesson som migrationsminister.

Feminix
11 years ago

Kommentaren raderad. Se kommentarsreglerna! /annarkia

trackback

[…] Bloggat: Moberg, Annarkia, Dalman Eek, I media: GP, AB1, 2, HD, SVD1, 2, Läs även andra bloggares åsikter om SD, […]

Ma
Ma
11 years ago

SD är och förblir ett rastist parti vad de än försöker låtsas om något annat. De försöker bara föra väljarna bakom ljuset och hitta en massa missnöjda personer som de vill skall rösta på dem istället för det som de röstade på sist…