Ökade klyftor det stora hotet.

 Järnrörsmaffian med Erik Almqvist  och Kent Ekeroth  visar att ränderna sitter djupt.   Människosynen är densamma som tidigare och har sina rötter i skinnskallekulturen och organisationen Bevara Sverige Svenskt

Tongångarna från förr finns kvar när ledande   partimedlemmar   skriver om – att Gina Dirawi inte kan leda jul-tv, Loreen inte är en svensk seger och en rasistisk betraktelse över Zlatan Ibrahimovic osvenska kroppsspråk.

 Gina Dirawi är född i Sundsvall. Loreen i Åkersberga. Zlatan i Malmö. De har bott här hela sina liv. Varje definition av svenskhet som utesluter dem kan inte vara något annat än rasistisk.  (Anders Lindberg i Aftonbladet)

Jimmy Åkessons ambition att städa upp är inget annat än ett spel för gallerierna. Talet om nolltolerans och dubbla måttstockar är inget annat än dimridåer.  Den ultranationalistiska värdegrunden finns kvar. Och rasismen inte minst syns den i kommentarsfält som inte modereras. Riktigt löjeväckande blir det när rasister försöker tvätta bort sin egen byk genom att beskylla antirasister för rasism. Vad Sverigedemokraterna vill göra gällande är att den viktigaste motsättningen är den mellan svensk och icke svensk kultur (läs utomeuropeisk ). En närsynt analys som utgår ifrån en människosyn som säger att vissa är mer värda än andra. Vad Jimmy Åkesson och kompani inte har förstått är  att det är de ökade klyftorna de mellan de som har mycket och de som har allt mindre  är det som är den stora faran. Ojämlikheten.

Vad som måste till är att debatten fokuserar på ekonomiska klyftor, jämlikhet, klass och orättvisor istället för på etnicitet, kön, genus, queer och liknande.  Först då man diskutera saker som förenar fattiga människor, dvs ojämlikheten och nedskärningarna i den sociala välfärden kan man få människor att bortse från sånt som att grannen har svart skinn, är bög eller flata osv. Då blir de gemensamma intressena av att få det bättre viktigare än en individuella identiteten (Anders Svensson)

Till sist!

Den sifoundersökning som medierna rapporterar om idag  gjordes till största delen innan Expressens avslöjande om järnrörsmaffians agerande. Medias rubriker om att SD skulle öka trots skandalen är missvisande.  DN har  visat att förtroendet för Sverigedemokraterna minskat bland svenskar i allmänhet, men ökat bland SD:s egna sympatisörer. I sig en intressant iakttagelse som visar var de  sympatisörerna hör hemma.

Media: DN1, 2,3,SvD1,2,AB1, GP1 2 SR

Bloggat:   Jakten på berättelsen, M Moberg, Kajsa Lisa, Pepprat RödGrönt, Per Anders, Mikael Andersson, Mary XJ,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

5 comments for “Ökade klyftor det stora hotet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.