Inte bara Göteborg.

Stora rubriker och alarmerande ingress om att  snart vill ingen bo i Göteborg frivilligt.

Klimatförändringen höjer havsnivån och regnen tilltar .Värst blir det i Göteborg och på västkusten  om man får tro rubrikerna. Som fd göteborgare och snart återvändare undrar jag naturligtvis om det var så övertänkt att flytta till ett område som enligt tidningarna riskerar att dränkas i vatten. Nja, riktigt så illa är det inte. Möjligen om 100 år om ens då. Per Holmgren, meterolog menar att nederbörden kommer att öka allteftersom och hänvisar till sommarens regnande.  Göteborg har tydligen fått större nederbörd än normalt. Men snälla Per Holmgren västkusten är mer än Göteborg.  I Norra Bohuslän har solen exempelvis lyst mer eller mindre dagligen och markerna har suktat efter regn.

Frågan är om Per Holmgren är trovärdig? Han är ju meterolog och borde veta. Men handen på hjärtat hur säkra är de prognoser han levererat? Vet i sjutton om jag litar på hans prognos om att Göteborg kommer att dränkas i vattenmassorna om sisådär 100 år.

Klart är att om uppvärmningen fortgår vilket mycket tyder på att den gör kommer alla kustnära städer, även i Östersjölandskapen, förr eller senare åka på stryk  om inget görs för att minska sårbarheten.

Om nu klimatförändringen påverkar Golfströmmen är det inte vattnet i rinnande form våra barn och barnbarn behöver oroa sig för. Då gäller det att istället utrusta sig med snöskor och varma kläder.

Media: GP, DN, SvDEx, AB & Steve Lando
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
zoega59
12 years ago

Ingen vädergubbe är speciellt trovärdig
Men Pär har rätt i ett avseende, redan för längesen har folk insett att rikets andra stad inte är någon bra plats att bo på

Tobbe
Tobbe
12 years ago
Reply to  zoega59

Bor hellre i Göteborg än Stockholm. Betydligt trevligare. Fast helst bor jag inte i någon av dom.