Centerpartiet ser om sitt hus.

Centerpartiet vädrar motvind och vill bädda om inför nästa val.

Mitt i Almedalsveckan sticker centerpartister ut eller är det snarare så att det är Svenska Dagbladet som vill skapa rubriker?

Centerpartiet är ett parti som har tagit stryk av storebror. Det har talats om nytt vägval och en väg mot mitten och medelklassen . Stureplanscentern har blivit ett skällsord. Partiet är för kärnväljarna nästan oigenkännligt idag. Raset ned mot 4-procentspärren har blivit en trend. Ett parti som värnade miljön har vänt på klacken allt för att anpassas till alliansens styrande parti moderaterna. Att flera tunga centerpartister i det läget sticker ut hakan och menar att inför valet 2014 s kommer alliansen inte att gå ut med en gemensam valplattform är inget att förvånas över.Är det partiets politik man då värnar om eller ett nytt opinionsläge där man vill vara med vid maktens taburetter men i annan koalition. Det är frågan. Det blir en nöt att knäcka för centerpartiets ordförande.

Samtidigt sträcker Fredrik Reinfeldt på nytt ut handentill miljöpartiet för ett närmare samarbete med de två språkrören som medlemmar i regeringen.  Kommer Gustav Fridolin att nappa på det? Om så blir fallet kommer förmodligen de på vänsterkanten att återvända till S och V . Det är trångt i mitten och väljarna är mer lättrörliga idag.

Fredrik Reinfeldt har uppenbarligen svårt att tänka sig ett bredare samarbete och är ovillig att kompromissa med moderaternas agenda för Sverige. Det är ett dilemma för en statsminister som leder en minoritetsregering att ödmjukheten är satt på undantag.

Fler som skriver om detta :Roger Jönsson vars blogglänkar jag lånat, Röda berget frågar sig när Reinfeldt sparkar ut de småpartierna ur regeringen. Annika Högberg skriver om förslaget att Centerpartiet vill lämna alliansen och varför vänta. Peter Högberg om att Centern vill lämna skeppet. Martin Moberg lyfter upp att Centern vågar sticka ut hakan medan moderaterna skakas om

Media: AB12, Ex, SvD12, GP12
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments