I Almedalen byter alla ringar med alla.

I Almedalen verkar allt kunna hända. Här byter man partner inom politiken och partiledare utmanas.

Ledande centerpartister vill skiljas från alliansen medan partiledarkandidaterna vill vara kvar i boet. Fredrik Reinfeldt flörtar med språkrören i miljöpartiet, lockar med ministerposter  och vill knyta nya band med Gustav Fridolin. Det om något kan vara det som sänker centerns försök att vara alliansens gröna ansikte. Finansminister Anders Borg öppnar upp för budgetsamarbete med Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Jan Björklund gick sin egen väg drog svärd och gav klart besked om att han vill ha dörren stängd mot socialdemokraterna och passade på att ge en känga åt miljöpartiet.

Vad Hägglund hittar på för att kunna hålla kristdemokraterna över riksdagsspärren återstår att se.

Lars Ohly höll det bästa talet av alla partiledare så långt men vad hjälper väl det när det mullrar inom leden. Jonas Sjöstedt vill ta Ohlys plats som partiledare och idag kan Ulla Andersson ha satt den sista spiken i kistan då hon  deklarerade att även  hon vill ta över Ohlys jobb.

Hur det går får vi se när bubblan  i Almedalen försvinner i dimbankarna och vardagen på nytt tränger sig på. Kanske är det som sker de första tecknen som visar att alliansen är stadd i upplösning.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Det hela är faktiskt så enormt ointressant att medias skriverier till stor del är en slags kontaktannonsverksamhet. Vem ska hoppa i säng med vem? I regeringen, i budgetförhandlingarna, i partiledarvalen. Vem får […]