Att göra skillnad när det gäller.

Det civila samhället i Syrien far illa. Våldet tilltar och allt fler flyr undan regimens övergrepp.

Omkring 15 000 soldater med stridsvagnar och helikoptrar har skurit av staden Jisr al-Shughur, skriver Guardian. Desertörer från militären har vittnat om våldtäkter och mord på demonstranter som utförs på order.(AB)

När det gäller Syrien uttalar det internationella samfundet fördömanden i Libyen fällde Nato bomber över Tripoli och försöker sätta handfängsel på Gadaffi. Varför denna särbehandling. Olle Svenning ger ett svar då han beskriver hur väst samarbetat med Gadaffi som dödat islamister och torterat misstänkta terrorister. Inte att förglömma de gigantiska vinster oljebolag gjort under Gadaffis skyddande mantel.

De här sammanhangen fördunklar något västliga ledares högstämt moraliska anspråk och deras predikningar om att  alltid kämpa för demokrati, med hjälp av bomber om så behövs. Den globala maktens bevarare förhåller sig oftast helt pragmatiskt eller realpolitiskt till folkligt styre.

Vi minns Carl Bildts uttalande i februari om att inte välja sida. Måhända  ett uttalande med rötter i ett förflutet i ett svenskt oljebolag, Lundin Oil som tjänat multum i Libyen .När oppositionen gjorde framsteg och resten av världen valde sida kom till slut en kappvändning av vår utrikesminister.

Innerstädernas journalister de hyllar den politiker tillika Sveriges utrikesminister som borde sättas i jäv medan en annan politisk ledare i stället hånas han byter fot. Nog görs det skillnad på folk i konungariket Sverige. Att göra skillnad när det gäller är en helt annan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs gärna: annarkia 1 2 3 humanlabrat rodab runor rödam solidaritetstank varghjärta 1 radikalen 1 zaramis Andra om: […]