Olaglig övervakning av cyklister i stan?

Någon okänd person har monterat fast kameror i sin bil och filmar cyklister som kör mot enkelriktat på Trädgårdsgatan i Jönköping.

Visst är det otyg med cyklister som kör järnet mot enkelriktat. En trafikfara och med risk att skada andra. Men snälla nån sätta igång och filma och publicera klippen på Youtube är inte försvarbart.

Polisen ansåg att personen som filmade var själv på gränsen att begå ett brott mot personuppgiftslagen, PUL. (jnytt.se)

Sedan jag blev stannad av polis när jag körde på trottoar och dessutom mot  enkelriktat på väg till jobbet är jag numera en laglydig cyklist.   Det var ett bra tag sedan det hände. Polisen förklarade mycket pedagogiskt vilka skador man åsamka andra om man kör på någon med cykel.  Det påverkade min attityd till cykling i stan. Det tar inte så många minuter att leda cykeln om man genar via enkelriktad gata. Lätt att tänka och säga men inte alltid så helt enkelt att leva upp till.  Det ska gudarna veta.

Typografin gör att föroreningar som bilavgaser ligger tätt mitt i stan särskilt på vintern om det är vindställa. Jönköping  borde göras bilfri även på Väster. Det är en dröm som inte lär se dagens ljus då kommersen sätts före miljön i Smålands Jerusalem.

foto:annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments