Hjälp Assange ur bubblan.

Wikileaks har hamnat i medieskugga då allt ljus riktats mot Assange.

Assanges rädsla för att utlämnas till USA börjar bli bisarrt. Jag har aldrig förstått varför risken för en utlämning skulle vara större i Sverige än i Storbritannien.Assange framstår alltmer som en person som tappat kontakten med verkligheten och överdriver sin egen betydelse. USA är inte intresserad av Assange däremot den verksamhet som Wikileaks bedriver.  Cirkusen runt Assange har påverkat Wikileaks negativt och kanske också oskadliggjort verksamheten.

Finns det ingen i Assanges närhet som han har tillräckligt förtroende för som kan sticka hål på den bubbla han lever i.   Han har inget behov av  politisk asyl . Om USA har del i de anklagelser som riktas mot honom  i Sverige lär vi aldrig få klarhet i. Däremot skulle hans trovärdighet öka om han låter sig förhöras i Sverige och låter rättvisan ha sin gång. Finns inte tillräcklig grund för åtal lär misstanken att USA har haft sitt finger med i spelet stärkas. Det om något vinner ju  Assange på. Nu framstår han istället som en grandios  personlighet   med förföljelsetankar något som förminskar både honom och  Wikileaks.

Bloggat: Jinge, Röda Berget,


Andra om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
bloggare på icedaniel.se

Assange kanske har bättre insyn i svensk rättsäkerhet än vad du och jag har. Därför kanske han har rätt att vara orolig. Det har hänt förr att Sverige utvisas för USA`s räkning. Minns du Egyten utvisning. Hmm, svensk rättsäkerhet ?

Annarkia
Annarkia
11 years ago

Nog för att Sverige går i USA:s ledband men …
Om Assange vore arab och muslim hade han nog legat illa till …

Maria Ernestina
Maria Ernestina
11 years ago

Man behöver knappast vara arab och muslim för att bli förföljd av CIA eller mördad. Listan kan vara stor. Bara att han som släppte informationen till Wikileaks riskerar livet och har redan blivit torterad och torteras kanske fortfarande nu, säger mycket.
Att makthavarna i USA jämför Assange med Bin Ladin och betraktar honom som en av de numera största terrorister och vill ampassa lagarna så de kan döma honom (extrem ovanligt, och riktigt extrem). Det säger riktigt mycket.
Att i Sverige brukar man nonchalera riktigt allvarliga våldtäkter där våld är inblandad, när kvinnan i frågan bjudit själv mannen med sex
och här gällande Assange när på ingen sätt verkar vara våldtäkt, används så mycket kraft för att få Assange till Sverige. Visst verkar det hela riktigt rutten.